Prvi 13986 pregleda 08. siječnja 2022.

Ovaj cheesecake je idealan za sve ljubitelje kokosa!

Canva/Opinionstage

Ako ste veliki fan kokosa, a još veći fan cheesecakea, onda će vas ovaj recept potpuno oduševiti! Preukusan je, a uz to i jako jednostavan za pripremu pa će vam, vjerojatno, postati broj jedan kolač koji ćete često spremati za sebe i ljude koje volite. Uživajte u kolaču i ovoga vikenda!

Ljubitelji cheesecakea, pozor - evo novog recepta za vašu omiljenu tortu! Nakon cheesea od džina i tonika, šumskog voća, pralina, kave i mnogih drugih slasnih sastojaka, sad smo pronašli recept za tortu od sira s kokosom i moramo priznati da izgleda zbilja neodoljivo! Evo kako ovaj cheesecake pripremiti bez pečenja i što vam sve za isti treba, a prema receptu s portala 'A Seasoned Greeting'.

Sastojci:

  • 285 g slanog, otopljenog maslaca
  • 2 šalice smrvljenih graham krekera
  • 1 šalica slatkih kokosovih listića
  • 795 g krem sira
  • pola šalice šećera u prahu
  • pola šalice šećera
  • 3 čajne žlice kokosovog ekstrakta
  • 3/4 šalice konzerviranog kokosovog mlijeka
  • 1/3 šalice kiselog vrhnja

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Priprema:

  • Prepržite listiće kokosa u pećnici na način da zagrijete pećnicu, a kokos stavite ravnomjerno na foliju kojom ste obložili lim za pečenje. Pecite 4 i pol minute, promiješajte, a zatim pecite još između 90 sekundi i dvije minute. Pažljivo pripazite da vam kokos ne zagori, jer želite dobiti lijepu, zlatno smeđu boju. Preprženi kokos dodajte u mikseri i miksajte dok se ne pretvori u fini prah.
  • Da biste napravili ukusnu koru vašeg cheesecakea trebate pomiješati komadiće graham keksa, otopljeni maslac i kokosove mrvice. Sve dobro promiješajte, sve dok se ne uvjerite da se svaki sastojak povezao s maslacem. Utisnite smjesu u kalup, samo pazite da vam se ne vidi dno, da je smjesa svugdje isto raspoređena i da su rubovi jednake visine pa stavite 'bazu' u hladnjak.
  • Da biste napravili nadjev za cheesecake, prvo morate napraviti šlag. Dodajte 1/3 šalice guste kreme u mikser i miksajte punom brzinom oko 3 minute. Ulijte u zasebnu zdjelu i ostavite da stoji.
  • Zatim u mikser dodajte kremasti sir i miješajte dok krema ne bude potpuno glatka. U sir prosijte šećer u prahu (prosijavanje je važno kako ne biste dobili grudice šećera u prahu), zatim dodajte bijeli šećer, ekstrakt kokosa i izmiksajte da se sjedini. Smanjite brzinu i dodajte kokosovo mlijeko pa ponovno sve zajedno miksajte dok se ne sjedini.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

  • U kremu od sira umiješajte šlag koji ste u jednom od prethodnih koraka ostavili da stoji, samo pazite da sve dobro promiješate. U kremi se ne bi trebali vidjeti bijeli tragovi šlaga.
  • Izvadite koru iz hladnjaka, prelijte je kremom, sve lijepo zagladite i stavite natrag da se hladi minimalno pet sati. Možda bi bilo najbolje da tortu ostavite na hlađenju preko noći!
  • Tortu možete servirati direktno iz hladnjaka ili je dekorirati mrvicama kokosa prije posluživanja, kako god vam je draže!

I to je to! Vrlo je jednostavno, a vrlo ukusno i primamljivo. Dobar tek i uživajte u svojoj novoj, omiljenoj vikend slastici!

 

Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?