Ako ste veliki fan kokosa, a još veći fan cheesecakea, onda će vas ovaj recept potpuno oduševiti! Preukusan je, a uz to i jako jednostavan za pripremu pa će vam, vjerojatno, postati broj jedan kolač koji ćete često spremati za sebe i ljude koje volite. Uživajte u kolaču i ovoga vikenda!
Ljubitelji cheesecakea, pozor - evo novog recepta za vašu omiljenu tortu! Nakon cheesea od džina i tonika, šumskog voća, pralina, kave i mnogih drugih slasnih sastojaka, sad smo pronašli recept za tortu od sira s kokosom i moramo priznati da izgleda zbilja neodoljivo! Evo kako ovaj cheesecake pripremiti bez pečenja i što vam sve za isti treba, a prema receptu s portala 'A Seasoned Greeting'.
Sastojci:
- 285 g slanog, otopljenog maslaca
- 2 šalice smrvljenih graham krekera
- 1 šalica slatkih kokosovih listića
- 795 g krem sira
- pola šalice šećera u prahu
- pola šalice šećera
- 3 čajne žlice kokosovog ekstrakta
- 3/4 šalice konzerviranog kokosovog mlijeka
- 1/3 šalice kiselog vrhnja
Priprema:
- Prepržite listiće kokosa u pećnici na način da zagrijete pećnicu, a kokos stavite ravnomjerno na foliju kojom ste obložili lim za pečenje. Pecite 4 i pol minute, promiješajte, a zatim pecite još između 90 sekundi i dvije minute. Pažljivo pripazite da vam kokos ne zagori, jer želite dobiti lijepu, zlatno smeđu boju. Preprženi kokos dodajte u mikseri i miksajte dok se ne pretvori u fini prah.
- Da biste napravili ukusnu koru vašeg cheesecakea trebate pomiješati komadiće graham keksa, otopljeni maslac i kokosove mrvice. Sve dobro promiješajte, sve dok se ne uvjerite da se svaki sastojak povezao s maslacem. Utisnite smjesu u kalup, samo pazite da vam se ne vidi dno, da je smjesa svugdje isto raspoređena i da su rubovi jednake visine pa stavite 'bazu' u hladnjak.
- Da biste napravili nadjev za cheesecake, prvo morate napraviti šlag. Dodajte 1/3 šalice guste kreme u mikser i miksajte punom brzinom oko 3 minute. Ulijte u zasebnu zdjelu i ostavite da stoji.
- Zatim u mikser dodajte kremasti sir i miješajte dok krema ne bude potpuno glatka. U sir prosijte šećer u prahu (prosijavanje je važno kako ne biste dobili grudice šećera u prahu), zatim dodajte bijeli šećer, ekstrakt kokosa i izmiksajte da se sjedini. Smanjite brzinu i dodajte kokosovo mlijeko pa ponovno sve zajedno miksajte dok se ne sjedini.
- U kremu od sira umiješajte šlag koji ste u jednom od prethodnih koraka ostavili da stoji, samo pazite da sve dobro promiješate. U kremi se ne bi trebali vidjeti bijeli tragovi šlaga.
- Izvadite koru iz hladnjaka, prelijte je kremom, sve lijepo zagladite i stavite natrag da se hladi minimalno pet sati. Možda bi bilo najbolje da tortu ostavite na hlađenju preko noći!
- Tortu možete servirati direktno iz hladnjaka ili je dekorirati mrvicama kokosa prije posluživanja, kako god vam je draže!
I to je to! Vrlo je jednostavno, a vrlo ukusno i primamljivo. Dobar tek i uživajte u svojoj novoj, omiljenoj vikend slastici!
Nikad bogatiji limited edition JoomBoos Posterbook je na svim kioscima Tiska!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.