Prvi 3547 pregleda 17. prosinca 2019.

Ovaj cheesecake s jabukama je idealan blagdanski desert

Tomislav Miletic/Pixsell

Naš JoomBoosovac Marco Cuccurin dao nam je predobar recept za božićni cheesecake u čaši koji možete napraviti čak i ako se baš i ne snalazite najbolje u kuhinji. A usput nam je otkrio kad je počeo kuhati i odakle mu uopće strast za time.

"Obožavam deserte, a ovaj cheesecake će biti idealna slastica za blagdanski stol, a još je jednostavniji za napraviti nego onaj klasični", objasnio nam je Marco, a zatim je krenuo ispisivati recept. Evo kako se ovaj slatkiš priprema i što će vam, pritom, biti potrebno.

Sastojci za kremu od sira:

 | Autor: Tomislav Miletic/Pixsell Tomislav Miletic/Pixsell

  • 500 grama mascarpone sira
  • 1 vrećica šlaga
  • 100 grama šećera u prahu
  • cimet u prahu po želji
  • limunov sok
  • aroma ruma
  • aroma vanilije

Sastojci za podlogu:

 | Autor: Tomislav Miletic/Pixsell Tomislav Miletic/Pixsell

  • 300 grama keksa
  • 150 grama otopljenog maslaca
  • cimet u prahu po želji

Sastojci za karamelizirane jabuke:

  • 3 jabuke
  • 100 grama šećera
  • 150 grama maslaca
  • cimet 
  • aroma ruma

Kako pripremiti ovaj desert?

 | Autor: Tomislav Miletic/Pixsell Tomislav Miletic/Pixsell

  1. U zdjelu stavite mascarpone, dodajte šećer u prahu, cimet i sok od limuna. U drugoj zdjeli umutite šlag i dodaje u smjesu od sira te sve skupa pomiješajte. Stavite je hladiti u hladnjak.
  2. Kekse sameljite, u kekse dodajte otopljeni maslac i malo cimeta. Smiksajte smjesu. 
  3. Jabuke ogulite, nasjeckajte i u njih ocijedite sok limuna. Na laganoj vatri otopite maslac, dodajte šećer i miješajte. U smjesu maslaca i šećera dodajte nasjeckane jabuke i karamelizirajte ih na laganoj vatri 15-ak minuta. Po želji dodajte još cimeta, ruma i vanilije.
  4. Uzmite staklene čaše, u njih prvo utisnite podlogu od keksa, zatim stavite nekoliko žlica kreme, pa jabuke. I to je to! Onda ovaj desert možete poslužiti svojim najdražima na blagdanskom ručku! Dobar tek :)

Marco obožava raditi deserte

 | Autor: Tomislav Miletic/Pixsell Tomislav Miletic/Pixsell

"Zapravo, sad ću vam otkriti. Najviše od svega i volim raditi deserte. No, ni s rižotom nisam loš. Svatko tko me poznaje, zna da radim majstorski dobar rižoto", ispričao nam je Marco, koji se kuhanjem bavi od malih nogu.

"Krenuo sam kuhati kad sam gledao mamu i baku kako kuhaju, a najviše sam, definitivno, naučio od bake. Prvo sam gulio krumpire, a onda sam samo dalje učio", govori nam.

'Cooking with Marco'

Završio je kuharsku školu, ali ipak, priznaje, kuhanje mora staviti iza pjevanja i YouTubea. "Da mi je kuhanje na prvom mjestu, ne bih se bavio YouTubeom", kaže Marco, ali baš YouTube mu je omogućio da se u isto vrijeme posveti i jednoj i drugoj strasti. Pokrenuo je svoj kulinarski show 'Cooking With Marco' u kojem kuha razne recepte sa zanimljivim gostima.

Dosad je snimao s Mr. Mončinom i xniks2x, a očekuju ga suradnje s još mnogim zvijezdama. Serijal možete pratiti na Marcovom YouTube kanalu.

Tvoja reakcija?