Prvi 302 pregleda 29. travnja 2022.

Ovaj čokoladni Oreo cheesecake morate isprobati!

the_perksofbeingus/Instagram

Ako još uvijek ne znate kakve slastice želite pripremiti ovog vikenda i nedostaje vam inspiracije, na pravom ste mjestu jer smo na Miss7 za vas pronašli recept za savršeni čokoladni Oreo cheesecake za koji vam neće trebati puno vremena niti sastojaka, a još k tome ne morate koristiti pećnicu. Može li bolje? Mi mislimo da ne!

Sastojci:

  • 200 g Oreo keksa
  • 200 g čokoladnog namaza
  • 260 g šećera u prahu
  • 115 g krem sira
  • 90 g maslaca

Priprema:

U multipraktiku usitnite Oreo kekse pa ih pomiješajte sa 60 grama otopljenog maslaca (manju količinu Oreo mrvica odvojite za ukrašavanje na kraju). Dobivenu smjesu utisnite u četvrtasti kalup ili tepsiju promjera 22x22 centimetara pa preko nje premažite čokoladni namaz kojeg ste prethodno otopili na pari. Sve zagladite pa stavite u zamrzivač na 20-ak minuta.

Za to vrijeme, mikserom mutite krem sir i ostatak maslaca dok ne dobijete kremastu smjesu. U smjesu prosijte šećer u prahu i promiješajte da se sve sjedini. 

Dobivenu smjesu nanesite na podlogu od keksa pa ukrasite mrvicama koje ste sačuvali na početku. Kolač ostavite u hladnjaku na barem sat vremena (ili 20-ak minuta u zamrzivaču) pa poslužite. 

Uživajte u ovom brzinskom desertu!

 

Pogledajte drugu epizodu Videostara!

Tvoja reakcija?