Imamo recept za preukusan crumble od jagoda, koje su sada u sezoni i posvuda ih možete nabaviti. Evo što vam još treba za ovaj desert
Sastojci:
- 700 grama jagoda
- 50 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice gustina
- 130 grama glatkog brašna
- 70 grama zobenih pahuljica
- 120 grama šećera
- 120 grama smeđeg šećera
- pola žličice cimeta
- 120 grama maslaca
- malo soli
Priprema:
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva i premažite pleh maslacem.
2. Operite jagode, narežite ih na četvrtine i pomiješajte ih sa šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Stavite smjesu u pleh koji ste premazali maslacem.
3. U drugoj posudi pomiješajte sve sastojke za posip i prelijte rastopljenim maslacem pa miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Rasporedite posip po jagodama.
4. Pecite crumble 40-ak minuta na 180 stupnjeva i poslužite dok je još topao! Može i uz kuglicu sladoleda ili uz malo šlaga!
Još sličnih recepata pronađite na Miss Gastro portalu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.