Prvi 1150 pregleda 13. kolovoza 2022.

Ovaj dvorac u Hrvatskoj baš podsjeća na Hogwarts!

bumblejump, tinakris777/instagram/canva

Ako ste ikada poželjeli biti dio čarobnog svijeta Harryja Pottera i posjetiti slavnu školu Hogwarts, ali vas put nikada nije nanio u Veliku Britaniju, imamo odličnu vijest za vas jer se u Hrvatskoj nalazi dvorac koji neodoljivo podsjeća na Hogwarts, a u njemu čak možete naučiti i osnove čarobnjaštva

Dvorac Stara Sušica nalazi se na pet kilometara od Ravne Gore, a njegova povijest seže u 14. stoljeće kada se prvi put spominje za vrijeme napada Turaka na Europu. 

Kako piše Miss7, nekoć je pripadao Frankopanima i dio je rute 'Putovima Frankopana' koja se proteže diljem Primorsko-goranske županije i priča fascinantnu priču o obitelji koja je ispisala neke od najvažnijih stranica hrvatske povijesti.

U ovom dvorcu hrvatsko Ministarstvo magije (udruženje entuzijasta i zaljubljenika u magični svijet Harryja Pottera)
u suradnji s Domom Mladih Rijeka organizira edukativne tematske radionice, prilagođene dječjim interesima i zabavi.

Jedna takva radionica ima cilj, kroz prizmu romana o Harryju Potteru i školi čarobnjaštva, 'obrazovati' mlade vještice i čarobnjake osnovnoškolske dobi.

Neposredno uz Staru Sušicu, nalazi se i Centar za posjetitelje Velike zvijeri gdje možete saznati sve o glavnim životinjama Gorskog kotara - medvjedu, vuku i risu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fran V. (@vladfran.croatia)

Multimedijalna postava ovog Centra pruža osjećaj šumskog okružja te je spoj klasičnog i modernog pristupa interpretacije Gorskog kotara koji uvodi posjetitelja u čaroban svijet velikih zvijeri. 

 

Poslušajte novu navijačku pjesmu na JoomBoosu!

 | Autor:

Tvoja reakcija?