Kolač s jogurtom pravo je proljetno osvježenje za ove toplije dane. Evo kako ga pripremiti i što vam sve pritom treba. Sigurni smo da ćete u ovoj slastici svi uživati i da će brzo nestati!
Sastojci:
- 1 čaša jogurta (ili grčkog jogurta)
- 2 čaše glatkog brašna
- 1 čaša šećera
- 1/2 čaše ulja (maslinovog, kokosovog ili suncokretovog)
- 3 veća jaja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
- prstohvat soli
- suho voće: brusnice, grožđice ili svježe poput malina; ili čokoladne kapljice, dodajte po želji, ali ne više od 100 grama
Postupak:
1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. U posudu za pripremu prvo staviti jogurt pa oprati čašicu i posušiti ju jer će vam ona biti mjera za ostale sastojke.
2. Dodati brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodati ulje, jaja i vanilin šećer. Miješati špatulom dok smjesa ne postane homogena i glatka; ako dodajete suho voće, isto ga malo pobrašnite pa umiješajte u smjesu, također, možete ga prethodno i namakati par sati u svježem soku od naranče ili nekom po vašem izboru.
3. Preliti smjesu u kalup (veličine 30 x 10 x 7 cm) namazan maslacem pa pobrašnjen (višak brašna istresti). Na vrh poslagati voće (ako stavljate svježe) koje ste malo pobrašnili i peći u zagrijanoj pećnici 45 minuta, odnosno, dok kolač ne bude sasvim pečen - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
4. Poslužiti ohlađeno i posipano šećerom u prahu. I sad samo uživajte!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.