Prvi Rat u Ukrajini 1308 pregleda 08. travnja 2022.

Ovaj par vjenčao se usred razorenog Harkiva

maria avdeeva/twitter/canva

Iako ruska invazija na Ukrajinu traje već više od mjesec dana i užasi koji se događaju u ovoj zemlji se ne mogu opisati riječima, mnogi ipak ne žele dozvoliti da zlo pobijedi pa se protiv toga bore ljubavlju i usred razorenih gradova sklapaju brakove

Još jedan u nizu ukrajinskih parova koji nisu dozvolili da im rat poremeti planove o vjenčanju su Anastasia i Anton koji su se, u razrušenom Harkivu, vjenčali protekle nedjelje. Na fotografijama su pozirali u ruševinama trgovačkog i uredskog kompleksa ovog drugog po redu najvećeg grada u zemlji, piše 24sata

"Anton i Anastasia nemaju planove za skori odlazak na medeni mjesec. Jednog dana žele otići negdje na plažu s palmama. No, prije nego što se to dogodi, imamo rat u kojemu moramo pobijediti i brutalne dane koji nam slijede. Ali jučer su uz njih bili prisutni nada, ljepota i ljubav umjesto ružnoće", napisala je u opisu njihovih fotografija analitičarka iz Harkiva Maria Avdeeva.

 | Autor: maria avdeeva/twitter maria avdeeva/twitter Prije ruske invazije na Ukrajinu, Anastasia je radila kao medicinska sestra u onkološkoj klinici, a Anton je bio liječnik. Kada je počeo rat, nisu željeli napustiti Ukrajinu i trenutno su volonteri koji pružaju besplatnu medicinsku pomoć i skrb onima kojima je to potrebno.

 | Autor: maria avdeeva/twitter maria avdeeva/twitter

Također, s obzirom na to da je u Harkivu nestalo medicinskih zaliha, njih dvoje su počeli skupljati novce kako bi kupili lijekove za stanovnike grada kojima je bilo potrebno liječenje. 

Tvoja reakcija?