Prvi 492 pregleda 10. rujna 2024.

Ovaj TikTok trend biste trebali izbjegavati!

canva

Iako nam TikTok nerijetko donese odlične trikove za čišćenje doma, ovaj vezan za čišćenje perilice rublja baš i nije dobar

Kad je TikTokerica koja objavljuje na računu @alanalpc, poznatija kao Messy SAHM, objavila video u kojem je skinula lopatice koje unutar bubnja okreću rublje i vodu da bi ih očistila, prizor dijelova koji nikada nisu očišćeni mnoge je šokirao i učinio da video doživi više od 4 milijuna pregleda, prenosi 24sata.

@alanalpc Replying to @not_azalea Front loader washing machines are so high maintenance 🙄😫😤 #cleaningmotivation #clean #deepcleaning #cleantok #washingmachine #cleaninghack #cleaningtips #satisfying #satisfyingcleaning ♬ original sound - Alana | Messy SAHM

Međutim, brojni stručnjaci upozoravaju kako bi ovo moglo donijeti više štete nego koristi. Naime, te su pregrade vrlo krhke i lako se mogu oštetiti što u konačnici može dovesti do skupih troškova za popravak perilice.

Ono u čemu se stručnjaci slažu jest da se perilica rublja treba čistiti jednom mjesečno i to se posebna pažnja treba posvetiti bubnju, filtrima, brtvi na vratima i ladici.

 

Tvoja reakcija?