Prvi 463 pregleda 17. kolovoza 2021.

Ovaj video mlade Afganistanke šokirao je svijet

screenshot/twitter

Već danima svijet obilaze mučne snimke i fotografije koje su nastale kao posljedica upadanja Talibana u Afganistan. Ono što je, zapravo najšokantnije u cijeloj toj situaciji jest položaj u kojem bi se mogle naći žene s tog područja

Jedan od potresnijih videa koji je zadnjih dana obišao svijet definitivno je onaj mlade Afganistanke koja, grcajući u suzama, govori kako doslovno strahuje za svoju budućnost nakon što su Talibani upali u Afganistan i preuzeli kontrolu nad cijelim gradom, piše Her.

“Ne mogu si pomoći da ne zaplačem. Moram brisati suze da bih uopće mogla snimiti ovaj video. Nikoga nije briga za nas. Polako ćemo umrijeti u povijesti“, rekla je mlada Afganistanka.

 

S obzirom na to da je za vrijeme prijašnje vladavine talibana ženama bilo zabranjeno raditi, obrazovati se pa čak i putovati bez pratnje supruga, oca ili brata, mnogi strahuju da bi tako moglo biti i sada. 

“Imala sam ugodan i zaista lijep život. Radila sam, bavila sam se sportom i sve svoje dužnosti sam obavljala kao i inače. Izlazila sam van bez ikakvog straha“, rekla je još jedna djevojka.

Zarmina Kakar, aktivistica za ženska prava za AP News rekla je: “Osjećam se kao ptica koja gradi gnijezdo za svoj život i toliko vremena i truda uloži u njega samo da bi, naposljetku, bespomoćno gledala kako ga netko ruši."

Više vijesti i informacija o situaciji u Afganistanu možete pratiti na portalu 24sata

Tvoja reakcija?