Prvi 168 pregleda 19. rujna 2022.

Ovako će izgledati procesija iza lijesa kraljice Elizabete II.

Princeandprincessofwales/Instagram/Canva

Sprovod britanske kraljice Elizabete II. održava se danas u centru Londona, a ceremonije pred sam događaj već su započele. Kraljičin lijes napustit će Westminstersku opatiju točno u podne i u procesiji će ga pratiti najbliži članovi kraljevske obitelji

Odmah iza lijesa kraljice Elizabete II. bit će kralj Charles III. i njegova supruga Camilla, njegova braća prinčevi Edward i Andrew te sestra, princeza Anne. Iza njih, hodat će princ i princeza od Walesa, William i Kate. Kako piše CBS, procesiji će se pridružiti dvoje najstarije djece Kate i Williama, princ George (9) i princeza Charlotte (7) dok će princ Louis (4) ipak propustiti ovaj događaj.

PRATITE UŽIVO: 

George i Charlotte hodat će iza svojih roditelja, a iza njih dvoje bit će princ Harry i Meghan Markle. Pretpostavlja se kako će iza Harryja i Meghan hodati ostala kraljičina unučad Zara Tindall, Peter Phillips, princeze Eugenie i Beatrice, lady Louise Windsor i James, vikont Severn. 

Princ i princeza od Walesa, William i Kate, dugo su razmišljali trebaju li njihova djeca prisustvovati kraljičinom sprovodu, a viši savjetnici u palači su ih poticali da to dopuste barem princu Georgeu jer bi taj čin naciji odaslao snažnu poruku. 

Princ George sada je drugi u redu za kraljevski tron nakon njegova oca Williama, pa palača smatra da bi bilo dobro da javnost vidi budućeg monarha.

 

Tvoja reakcija?