Prvi 6178 pregleda 04. veljače 2022.

Ovako će svijet izgledati ako prestanemo reciklirati...?

joomboos/canva

Na JoomBoosu uskoro kreće edukativni serijal 'Recikliraj i zaradi', a u uvodnoj epizodi 'Što bi bilo kad bismo prestali odvajati otpad' Magic Leon je na slikovit način pokazao budućnost svijeta ako na njega ne pazimo

Što bi se dogodilo kada bismo plastične boce i vrećice samo ostavljali i bacali posvuda, a ne ih reciklirali i odvajali u zasebne spremnike? Što bi bilo kad bismo ubruse nakon jela i foliju nakon gableca samo ostavljali na stolovima, po podu ili ih trpali pod auto? Svijet bi izgledao kao jako grozno mjesto za život, zaključio je influencer Magic Leon u uvodnoj epizodi JoomBoosova serijala 'Recikliraj i zaradi' nastao u suradnji sa zagrebačkom 'Čistoćom'.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Svaki dan ista priča, ista neukusna plastična hrana za doručak, ručak i večeru. Ali, što je tu je, jesti se mora, pa čak i ako ti hrana izgleda kao iz horora", zaključuje Leon na samom početku videa. Nakon što zaviri u frižider, unutra ga dočekaju samo plastične boce, slamke, vrećice i kutije, među kojima mora birati svoj sljedeći obrok.

 | Autor: pixsell/joomboos pixsell/joomboos

U ovoj postapokaliptičnoj epizodi 'Što bi bilo kad bismo prestali odvajati otpad', a koja je uvod za edukativni serijal 'Recikliraj i zaradi', Leon se fiktivno suočava s kobnim posljedicama nebrige o planetu. No, iako su u filmu fiktivne, one bi mogle biti naša stvarna budućnost ako ne počnemo paziti na svijet oko sebe.

 | Autor: pixsell/joomboos pixsell/joomboos

"Ovo nam se nije trebalo dogoditi. Ovo smo mogli spriječiti. Jer, plastiku, metal, papir... Sve to ne možemo jesti, ali moramo reciklirati i odvajati", zaključuje Leon nakon što nije uspio pojesti večeru jer nema hrane, ali ni popiti vodu, jer nema ni nje. Nakon toga je nakratko otišao odigrati košarku, ali su mu smetale 'otrovne čestice' koje su bile svuda oko njega u zraku. 

Nakon toga, izmoren, upalio je TV, na kojemu je ugledao zanimljiv prilog. 

 | Autor: pixsell/joomboos pixsell/joomboos

"Kada bismo prestali odvajati otpad, odlagališta bi se nakon nekog vremena napunila te bi se otpad počeo gomilati posvuda oko nas. Uz kuće, zgrade, na dječjim igralištima... Zato je jako važno odvajati korisni otpad jer se tada on može reciklirati te se od njega mogu izrađivati razni korisni predmeti", objasnila je Mirella Strenja iz zagrebačke 'Čistoće'. 

 | Autor: pixsell/joomboos pixsell/joomboos

A da nam se ne bi dogodile grozne, postapokaliptične scene koje možemo gledati u ovoj 'ŠBBKBB' epizodi i na koje nas upozorava i Mirella, važno je da već sada počnemo djelovati i poduzimati korake koji će spriječiti katastrofu na našem jednom i jedinom planetu Zemlji. A upravo tu uskaču JoomBoos i Čistoća!

POGLEDAJTE TRAILER SERIJALA:

Kako starim stvarima dati novi život, kako pravilno reciklirati i odvajati otpad i kako se što bolje brinuti za naš planet Zemlju - svemu tome će vas, uz najcool trikove i najzabavnije savjete, tijekom JoomBoosovog projekta 'Recikliraj i zaradi' učiti JoomBoosovac Magic Leon, uz malu pomoć upravo vas, JoomBoos fanova!

 | Autor: pixsell/joomboos pixsell/joomboos

U koji se kontejner odlaže plastika, a u koji papir te kako na pravilan način skladištiti bio otpad? Što nikako ne bismo trebali bacati u mješoviti otpad i gdje sa starim baterijama? Što sa starom majicom koju više ne nosiš? Ili s tenisicama koje si prerastao? Kako ponovno iskoristiti staklenku od mirisne svijeće koju si potrošio ili potrošila i za što ti sve može poslužiti mamina stara vaza koja je premala za sve biljke koje imate kod kuće?

Na naš JoomBoosast i zabavan način želimo vas ovim projektom potaknuti da smanjite količinu otpada i naučite kako 'starim' stvarima dati novu svrhu, kako ih učiniti funkcionalnima i kako ih ponovno 'oživjeti'! Također, tu smo da vas pokušamo potaknuti da što više razvrstavate otpad i reciklirate te na taj način štitite i čuvate okoliš i naš planet - jer stvarno imamo samo jedan! I zato #razvrstajme!

 | Autor: pixsell/joomboos pixsell/joomboos

U serijalu na YouTubeu će Leon uz pomoć vas, malih pomagača, od starih stvari; stakla, drva, papira, metala - izrađivati nove, korisne predmete i pokazati vam kako i vi nešto slično možete napraviti sami kod kuće!

 | Autor: pixsell/joomboos pixsell/joomboos

Osim što ćete gledati Leona kako s JoomBoos fanovima izrađuje nove cool predmete, moći ćete ih izraditi i sami, a pritom pokazati svu svoju kreativnost kako biste osvojili druženje s omiljenim JoomBoosovcima! Fotke novih predmeta koje ste sami izradili ćete nam slati na Instagram, a mi ćemo najkreativnije nagraditi druženjem s JoomBoos zvijezdama! Jako fora, zar ne!? 

Serijal pratite na JoomBoos kanalima od 10. veljače!

 | Autor:

 | Autor:

Tvoja reakcija?