Prvi 5919 pregleda 22. kolovoza 2019.

Ovako izgleda Titanic koji 107 godina sjedi na dnu oceana

ocean.liners.singapore.pte.ltd/Instagram

Znanstvenici istražuju koliko je vremena preostalo Titanicu, a izbacili su i prve snimke broda danas nakon dugo godina istraživanja.

Titanic već 107 godina leži na dnu Atlanskog oceana, na oko 600 km od obale. A ako si (a vjerujemo da jesi barem jednom) pogledao film Titanic, onda znaš da je bio najveći brod svojega vremena. Danas, pak, propada iznimno velikom brzinom, a to dokazuju i dosad neviđene snimke s dna oceana.

via GIPHY

No, nakon što se zabio u santu leda, poginulo je više od 1.500 putnika koji su na njemu putovali prema SAD-u, a ukupno ih je, s članovima posade, bilo više od dvije tisuće.

Propada velikom brzinom

Brod je sada počeo propadati velikom brzinom sjedeći na dnu oceana. Najgore propadanje zabilježeno je na bočnoj strani. Krivac su jake oceanske struje i korozija, ali i bakterije koje izjedaju metal, javlja BBC.

Znanstvenici istražuju koliko mu je vremena još preostalo prije nego u potpunosti nestane i pretvori se u prašinu, a neki nagađaju da bi se to moglo dogoditi vrlo skoro.

Ipak, nadamo se da će još poživjeti s obzirom na to da jedino on još može prepričati događaje s tog kobnog putovanja...

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    grozno :(
RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°