Prvi 2300 pregleda 23. travnja 2022.

Ovako izgleda grad Stolac nakon potresa 6.1 po Richteru

24sata/Canva

U petak oko 23 sata jak potres pogodio je BiH, a osjetio se i diljem Hrvatske. Prema prvim podacima magnituda je bila 6.1 po Richteru

Iz susjedne Bosne i Hercegovine pristižu strašni prizori sinoćnjeg potresa koji je uznemirio i hrvatske građane. Epicentar je bio u istočnohercegovačkoj općini Ljubinje, koja je 19 kilometara istočno od Stoca, piše 24sata. U Stocu je uslijed 6.1. po Richteru jakog potresa život izgubila Elmira S. (28).

Pratite uživo:

Najveću materijalnu štetu u Stocu pretrpjela je osnovna škola s koje je pao i dimnjak. Ceste su bile zakrčene, ali su vatrogasci i policija kroz noć očistili puteve te promet na području Stoca.

 | Autor: Hercegovina.info Hercegovina.info

 | Autor: Hercegovina.info Hercegovina.info  | Autor: Hercegovina.info Hercegovina.info

Tijekom noći je nekoliko jačih potresa pogodilo područje kod Stoca i Mostara. Kako javlja EMSC, zadnji je bio jačine 4.4 prema Richteru.

Nadzorne kamere crkve sv. Mihajla u Dubrovniku uhvatile su trenutak potresa, prenosi dubrovackidnevnik.hr. Na snimkama se prvo može čuti snažan i zastrašujući zvuk, a zatim kreće podrhtavanje.

Ovdje pogledajte video:

Voditeljicu dnevnika Gradske TV u susjednoj Crnoj Gori tijekom live javljanja zadesio je potres. No, ona je smireno i profesionalno nastavila voditi program.

Tvoja reakcija?