Prvi 4236 pregleda 27. rujna 2023.

Ove 3 navike potiču razvijanje inteligencije odnosa

Canva

Sjajan način da ojačate svoje odnose i izgradite jaču i međusobno povezaniju zajednicu jest raditi na razvoju svoje inteligencije odnosa.

Inteligencija odnosa pomaže nam pokazati empatiju, njegovati autentičnu komunikaciju i izgraditi zajednicu punu povjerenja, ljubavi i uzajamne koristi u kojoj se svi mogu osjećati sigurnima izraziti svoje strahove i ranjivosti.

Stručnjaci otkrivaju 3 male navike koje potiču razvijanje inteligencije odnosa:

1. Prakticiranje dobrih komunikacijskih navika

Dobre komunikacijske navike mogu pridonijeti poboljšanju odnosa i izgradnji povjerenja. Na primjer, možete započeti parafraziranjem ili opisom onoga što netko kaže i misli prije nego što počnete davati savjet. Također ćete morati obratiti pozornost i provjeriti svoje pretpostavke o neverbalnim znakovima osobe s kojom razgovarate. To će se kombinirati s obraćanjem pozornosti na to kako vaše emocije utječu na vašu neverbalnu komunikaciju i omogućiti vam da prilagodite svoj ton glasa i govor tijela kako bi bili u skladu s onim što govorite i mislite.

 | Autor: Canva Canva

2. Važnost postavljanja granica

Samosvijest nam pomaže odrediti što želimo od drugih i što oni trebaju od nas, kako se oni uklapaju u naše živote, a mi u njihove. S visokom razinom samosvijesti postavljamo granice koje su zdrave i neophodne za izgradnju povjerenja.

3. Razvijanje samosvijesti

Razvijanje samosvijesti kamen je temeljac inteligencije odnosa. Kada bolje razumijete sebe, možete se autentičnije uključiti u odnose i drugima odgovarati s empatijom.

Ako ste novi u samosvjesnosti, jednostavan način za početak je vježbanje svjesnog disanja ili meditacija skeniranja tijela.

 | Autor: Canva Canva

Da biste vježbali svjesno disanje, obratite pozornost na fizičke osjete vašeg daha - dizanje i spuštanje prsa ili osjećaj zraka koji ulazi i izlazi iz vaših nosnica. Ako vam um počne lutati, lagano vratite fokus na dah. Ova praksa vam pomaže da se više uskladite sa svojim tijelom i emocijama, potičući samosvijest.

Za meditaciju skeniranja tijela, započnite tako da se usredotočite na nožne prste. Obratite pozornost na sve osjećaje, napetost ili opuštenost koje tamo osjećate. Polako pomičite svoju svijest gore kroz stopala, noge, torzo, sve do vrha glave. Ova vam vježba može pomoći u prepoznavanju područja napetosti ili nelagode u vašem tijelu, koja mogu biti povezana s emocijama ili stresom.

Bolja inteligencija odnosa počinje boljim komunikacijskim vještinama, obuhvaća duboki osjećaj samosvijesti i proširuje razumijevanje koje smo kultivirali o sebi, piše YourTango.

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?