Prvi 1786 pregleda 01. kolovoza 2023.

Ove 4 namirnice se ne smiju pripremati u mikrovalnoj!

Canva

Evo koje četiri namirnice ne bismo trebali pripremati u mikrovalnoj pećnici

KRUMPIR

Ako si kuhani krumpir ostavila na sobnoj temperaturi, lako se mogu razviti bakterije clostridium botulinum. U mikrovalnoj pećnici ih se ne može uništiti, a mogu uzrokovati trovanje hranom, piše miss7.

 | Autor: Canva Canva

SIROVA PILETINA

Piletinu moramo jesti dobro termički obrađenu (kuhanu, pečenu ili prženu) kako bismo bili sigurni da su uništene sve bakterije koje se na njoj nalaze. U mikrovalnoj pećnici ovo se meso može tek ugrijati, ne peći. 

 | Autor: Canva Canva

PRŽENA JELA

Masni pomfrit ili pečeno povrće također ne smiju u mikrovalnu pećnicu. Ulje se može „zapaliti“ te mogu nastati plinovi štetni po zdravlje. 

 | Autor: Canva Canva

RIŽA

Rižu općenito treba odmah nakon jela spremiti u hladnjak, jer se na sobnoj temperaturi vrlo brzo mogu razviti otrovne bakterije – koje ne možemo uništiti u mikrovalnoj.

 | Autor: Canva Canva


 

Tvoja reakcija?