Prvi 2631 pregleda 04. ožujka 2023.

Ove čoko kremšnite su kao stvorene za vikend!

https://sasina-kuhinja.com

Mislite da kremšnite moraju biti žućkaste? E pa one mogu biti i čokoladne. Pogledajte ovaj recept od kojeg će vam se odmah ogladniti!

Sastojci

  • 2 x 275g lisnatog tijesta
  • 15 jaja
  • 200g šećera za žumanjke
  • 2 dl hladnog mlijeka + 2 pudinga od čokolade (savjete za bez pudinga pročitati ispod u pisanom receptu ili videu)
  • 200g oštrog brašna
  • 150g šećera (za bjelanjke)
  • 2 velike žlice soka limuna (za bjelanjke)
  • 1.3 litre mlijeka
  • 2 vanilija šećera (opcija ako imate)
  • 2x200 ml vrhnje za šlag
  • 70g bilo kojeg čoko lješnjak namaza
  • šećer u prahu

Priprema:

Jedno tijesto probušiti posvuda vilicom, a drugo zarezati površinski na oblik kocki odnosno pravokutnika. Peći 10 minuta na 220 C sa uključenim gornjim i donjim grijačem, bez ventilatora. 

Jaja razdijeliti na žumanjke i bjelanjke.

U žumanjke dodati šećer pa dobro miksati najvećom brzinom 5 minuta. U 2 dl hladnog mlijeka dodati pudinge od čokolade prema detaljnoj uputi u videu. Umjesto pudinga možete koristiti 30g kakao praha za kolače i 100g kukuruznog škroba (gustina). Dobro promiješati pa postepeno dodavati u smjesu sa žumanjcima i šećerom. Postepeno dodati i oštro Tena brašno tip 550. Nastaviti miksati još 2 minute.

U bjelanjke dodati šećer i sok limuna pa miksati 5 minuta maksimalnom brzinom. U 1,3 litre mlijeka dodati vanilija šećer i zakuhati u loncu na srednje jakoj vatri. Znači temperatura ne smije biti velika. Postepeno dodavati prethodno napravljenu čoko smjesu sa žumanjcima i kuhati 2-3 minute. U dobivenu smjesu dodavati snijeg bjelanjaka prema detaljnoj uputi u videu receptu. Izliti preko lisnate kore i ohladiti 20 minuta na sobnoj temperaturi a zatim spremiti 15 minuta u hladnjak.

Vrhnje za šlag miksati 2 minute prema detaljnoj uputi u video receptu pa dodati bilo koji lješnjak ili čoko namaz pa nastaviti minutu. Rasporediti preko sada već prilično ohlađene kreme i zaklopiti sa preostalom lisnatom korom.

CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE.

Tvoja reakcija?