Prvi 1974 pregleda 09. kolovoza 2019.

Ove teen mame inspirativnim pričama ruše tabue

Josip Regovic/PIXSELL

Biti teen mama i dalje je tabu. Ali, tabui se ruše tako što o njima govorimo glasnije. Pa, krenimo...

Zamolili smo mlade mame Anamariju Dubroju (20) i Nikolinu Pavlović (19) da nama i vama ispričaju svoju priču. Potpuno su inspirativne. Anamarija je kćer Melanie rodila sa 18, a ona i dečko, zbog kojeg je došla u Zagreb iz rodnog Zadra, čekaju još jednu bebu. Nikolina je Leona rodila sa 17. Danas im je divno, ali kad su tek saznale za trudnoću, osjećaji su bili pomiješani.

 | Autor: Josip Regovic/PIXSELL Josip Regovic/PIXSELL

- Nakon škole taj dan išla sam u šoping. Osim odjeće sam morala kupiti i test za trudnoću. Nisam znala što će pokazati... Nadala sam se minusu na testu, ali na kraju je bio plus. Tuga, sreća, strah, sve mi se tada jako pomiješalo - prisjetila se Anamarija dana kad je saznala da je trudna s prvim djetetom.

- Ja sam tad bila u trećem razredu i planirala nastaviti školovanje, ali dogodilo se. Sumnjala sam na trudnoću pa sam napravila četiri testa. Bili su pozitivni, ali sam i dalje sve ignorirala. Otišli smo na pregled i samo sam sjela kad su mi rekli ‘Gospođo, trudni ste četiri mjeseca, dečko je, ovo su nogice, rukice’. Iako smo pričali o djeci, ovo je bila realnost - kaže Nikolina.

   | Autor: Josip Regovic/PIXSELL Josip Regovic/PIXSELL

Na sreću, uvijek su imale podršku bližnjih.

- Mami je bilo čudno zašto ne koristim uloške koje mi nosi s posla, a kad sam joj priznala, bilo joj je drago. Moji su voljeli mog dečka, škola je bila pri kraju. Prijatelji su se pitali kako ću ja to, ali znala sam da mogu - govori Nikolina.

 | Autor: Josip Regovic/PIXSELL Josip Regovic/PIXSELL

Anamarija kaže da je njezina mama, kad joj je priznala, bila i sretna i ne. Ali, zauvijek su joj ostali podrška. I zato im nije jasno zašto se mlade mame i dan danas osuđuje...

- Teško je promijeniti mišljenje ljudi. Ali, mame danas mogu sve, završavaju fakultete, rade, brinu o djeci - kaže Anamarija. Nikolina se, pak, ni ne obazire na te komentare. Svatko živi svoj život. A njihov život s djecom sad je ljepši no ikad, priznaju.

Što su nam još Anamarija i Nikolina rekle, pročitajte u Joomboos magazinu.

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Baš slatkooo