Prvi ANTI-CYBERBULLYING KAMPANJA 947 pregleda 24. studenoga 2020.

Ove zvijezde su trpjele cyber nasilje: 'To je poput horora'

milliebobbybrown/selenagomez/instagram

Možda to niste znali, ali ove slavne face trpjele su cyber nasilje na vrhuncu svoje karijere, a neke ga trpe i danas. Ovo su njihove priče o tom hororu o kojem su otvoreno progovorili

Taylor Swift

Otkako se proslavila, još kao srednjoškolka, Taylor je trpjela cyber nasilje. Ljudi su o njoj pisali ružne komentare, komentirali njezin privatan život, njezine odnose, veze i blatili je na sve moguće načine. Ona se uvijek glazbom pokušala izboriti protiv nasilja i hejtera koji su je prozivali online te je time fokus htjela okrenuti na neke druge, ljepše stvari i maknuti fokus s nasilja. Bravo Taylor!

Zendaya

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zendaya (@zendaya)

Iako se s ružnim komentarima na društvenim mrežama susreće svakodnevno, posebna lavina negativnih komentara uslijedila je nakon vijesti da će mlada glumica glumiti pjevačicu Aaliyah u filmu o njezinu životu. Mnogi su je počeli napadati i prijetiti joj, pisali su kako uopće ne sliči pjevačici te kako je sigurno neće moći prikazati u najboljem svjetlu. Zendaya je na kraju odustala od filma iz nekih drugih, osobnih razloga, ali je javno objavila ružne komentare i odlučila svima dati do znanja da takvo ponašanje nikad, ali baš nikad ne donosi ništa dobroga.

Millie Bobby Brown

Millie se s nasiljem online susrela sa svojih 14 godina, kad su o njoj počeli kružiti ružni memeovi i komentari kako je homofobna te kako širi mržnju protiv LGBT zajednice. Naravno, sve su to bile montaže, a mlada je glumica zapravo glasni advokat LGBT-a, pa joj, pogotovo iz tog razloga, takvi ružni komentari nisu baš najbolje sjeli i teško se nosila s tom ogromnom mržnjom.

Adele

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Adele (@adele)

Adele se s hejt komentarima susreće često, ali najgore je bilo u razdoblju kad je rodila svoje prvo dijete. Trollovi su je počeli napadati i blatiti na temelju izgleda te su joj pisali kako izgleda užasno i 'debelo'. To je neprimjereno i ružno reći bilo kome, bilo kada, a pogotovo mladoj majci... I s time se Adele tada vrlo teško nosila, a ružnih komentara nije bio pošteđen ni njezin tadašnji suprug.

Selena Gomez

Sa sličnim se problemima kao i Adele susrela i Selena. Brojni hejteri su se 'uhvatili' njezina izgleda na Instagramu i komentirali joj kako se udebljala i kako više ne izgleda lijepo kao nekad. Iako se morala naučiti kako se nositi s time, pronašla je savršen način kako se izboriti protiv negativnosti. Naravno, u pitanju je nova glazba. Počela je snimati i pjevati i to ju je izvuklo, ali izvuklo ju je i to što je o svemu progovorila javno i tako možda pomogla onima koji se nose sa sličnim situacijama...

Emma Watson 

Nakon što se proslavila u filmovima o Harryju Potteru, Emma se morala nositi s raznim ružnim komentarima na društvenim mrežama na račun svog izgleda, odnosa s kolegama iz filma, privatnog života... Cyberbullying se nastavio i kad je došla na Sveučilište Brown, zbog čega se morala preseliti na Columbiju, gdje je pronašla nove prijatelje i ljude koji su joj pomogli izvući se iz ove ne baš zavidne situacije...

 

Iako je to bio izuzetno hrabar korak, samim time što su progovorile o svom problemu i svima priznale da trpe cyberbullying, ove su zvijezde možda nekome tko ih prati, nekom djetetu ili mladoj osobi koja proživljava isti horor kakav su i one proživljavale online, možda spasile život ili ga samo ohrabrile da i on ili ona progovori o svemu što ga/je muči. I zato je o nasilju, bilo ono online ili offline, uvijek najvažnije govoriti. Jedino tako ćemo jednog dana moći riješiti ovaj sve rašireniji problem. A onda širite #samoljubav, i pokažite da ste bolji od nasilja...

Prati JoomBoos anti-cyberbullying kampanju, pridruži nam se u borbi protiv online i svih drugih oblika nasilja i pokaži da ti podržavaš #SAMOLJUBAV!

 | Autor: joomboos joomboos

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar neepurna

    neepurna

    sdfggsd