Sočni i čokoladni kuglofići idealni su za sva druženja, a priprema im je brza i jednostavna
Sastojci:
- 350 ml kuhane kave
- 225 g maslaca
- 125 g kakaa u prahu
- 300 g šećera
- 250 g brašna
- 1 žličica sode
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja (L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Kalupe za mini kuglofe premaži maslacem pa ih pospi s malo kakaa.
Rastopi maslac pa ga pomiješaj s kavom i kakaom. Dodaj šećer i miksaj dok se ne rastopi.
U zasebnoj posudi izmiksaj jaja pa dolij smjesu kave, kakaa i šećera. Postepeno dodaj suhe sastojke i nastavi lagano miksati. Smjesa bi trebala imati teksturu guste krem juhe.
Prelij tijesto u pripremljene kalupe i peci do 25 minuta. Provjeri čačkalicom jesu li kuglofi pečeni pa ih izvadi iz pećnice.
Pusti da se kuglofi hlade pola sata u kalupu, a zatim ih pažljivo izvadi na rešetku. Prelij svaki kuglof ganacheom od čokolade i ukrasi mrvicama, nasjeckanom bijelom čokoladom ili bobičastim voćem.
Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.