Prvi 711 pregleda 14. svibnja 2024.

Ovi veganski čokoladni keksići su prava senzacija

canva

Veganski keksići s komadićima čokolade uistinu su posebni

Sastojci:

  • 200 g tahini paste
  • 150 g maslinovog ulja
  • 200 g bijelog šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • 120 g zobenog mlijeka
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 300 g glatkog brašna
  • 2 žlice gustina
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 100 g veganske čokolade

Priprema:

U velikoj posudi pomiješaj tahini, maslinovo ulje, šećer, mlijeko, javorov sirup i vaniliju. U drugu manju zdjelu prosij brašno, gustin, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodaj suhe sastojke i čokoladu pa poveži sa špatulom ili kuhačom.

Od smjese oblikuj 12 kuglica i stavi ih u zamrzivač 30 minuta ili u hladnjak na barem sat vremena. 

Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva, lim obloži papirom za pečenje i posloži keksiće tako da ostaviš barem 5 cm razmaka. 

Peci ih 15-ak minuta. Moraju dobiti boju po rubovima, a sredina mora ostati mekana. Izvadi ih na rešetku, pričekaj da se malo ohlade i pospi ih cvijetom soli. Uživaj!

 

Tvoja reakcija?