Veganski keksići s komadićima čokolade uistinu su posebni
Sastojci:
- 200 g tahini paste
- 150 g maslinovog ulja
- 200 g bijelog šećera
- 50 g smeđeg šećera
- 120 g zobenog mlijeka
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 300 g glatkog brašna
- 2 žlice gustina
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 100 g veganske čokolade
Priprema:
U velikoj posudi pomiješaj tahini, maslinovo ulje, šećer, mlijeko, javorov sirup i vaniliju. U drugu manju zdjelu prosij brašno, gustin, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodaj suhe sastojke i čokoladu pa poveži sa špatulom ili kuhačom.
Od smjese oblikuj 12 kuglica i stavi ih u zamrzivač 30 minuta ili u hladnjak na barem sat vremena.
Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva, lim obloži papirom za pečenje i posloži keksiće tako da ostaviš barem 5 cm razmaka.
Peci ih 15-ak minuta. Moraju dobiti boju po rubovima, a sredina mora ostati mekana. Izvadi ih na rešetku, pričekaj da se malo ohlade i pospi ih cvijetom soli. Uživaj!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.