Prvi KORONA VIRUS 5188 pregleda 29. ožujka 2020.

Ovih 10 filmova trebate pogledati bar jednom u životu

instagram/youtube

Ovo su filmovi koje bismo svi trebali pogledati barem jednom u životu, a sad, kad vrijeme provodimo kod kuće, pravo je vrijeme da to učinimo.

Vrijeme koje provodimo kod kuće, u samoizolaciji, svatko od nas koristi na svoj način. Neki čitaju, neki se druže s obitelji, neki igraju video igre, a neki obožavaju gledati serije i filmove. A ovih 10 filmova bismo svi trebali pogledati barem jednom u životu. Evo o kojim se filmovima radi!

1. Thelma i Louise

One su dvije obične žene koje su nezadovoljne svojim životima i muškarcima koji ih okružuju. Zbog toga njih dvije odlučuju iskoračiti iz svakodnevice i odlaze na zajednički vikend koji će promijeniti njihove živote.

2. Rocky

Mislimo da ne treba posebno predstavljati ovaj legendarni film, no za sve manje upućene, u filmu pratimo Rockyja Balbou, lika kojeg je izmislio Sylvester Stallone. Film je osvojio Oskara 1976. za najbolji film godine, a snimljen je u nekoliko nastavaka koje bismo svi, bar jednom, trebali odgledati.

3. Ralje

Film počinje scenom u kojemu velika bijela psina napada i ubija jednu djevojku, potaknuvši napetost i brigu u malom gradu koji ovisi o prihodima od turizma... O 'Raljama' dalje, pretpostavljamo, znate sve... Ako ne, onda obavezno pogledajte ovaj film (i ostale nastavke). 

4. Ponos i predrasude

Ova drama, u kojoj glavnu ulogu igra Kiera Knightley, će vas dobro prodrmati, ali i potaknuti da se zapitate o vlastitim postupcima i koliko oni utječu ne samo na nas, već i na druge oko nas.

5. Društvo mrtvih pjesnika

Legendarni film australskog režisera Petera Weira osvojio je nagradu Oscar za najbolji scenarij, nominacije za najbolji film, glumca i režiju, kao i BAFTA-a nagrade za najbolji film i muziku. Je li to dovoljno razloga da mu date šansu? Ako nije, reći ćemo vam da u njemu glumi legenda Robin Williams.

6. Kill Bill (svi nastavci)

U filmu pratimo lik Crne Mambe koju glumi Uma Thurman. Riječ je o potrazi za pravdom jedne žene prikazanoj u par nastavaka, a filmove 'potpisuje' legendarni Quentin Tarantino.

7. Juno

U filmu Ellen Page glumi samosvjesnu tinejdžericu koja se suočava s neplaniranom trudnoćom i u situaciji u kojoj se našla mora donijeti odluku za ostatak svog i života svog djeteta...

8. Prije zore (i ostali nastavci)

Radnja filma se kreće oko francuske studentice Celine koja upoznaje američkog mladića Jessieja na vlaku za Budimpeštu-Beč i zatim započinju romansu života, koju pratimo u nastavcima.

9. Pobješnjeli Max 4: Divlja cesta

U četvrtom nastavku popularnog filma glume Tom Hardy i Charlize Theron, a spoj njih dvoje i brzine idealan je za 'potrošiti' vrijeme, pogotovo ako volite ovakve tipove filmova.

10. Nemilosrdni gadovi

Radnja se odvija za vrijeme Drugog svjetskog rata u okupiranoj Francuskoj i prati Židovku Shoshannu, vlasnicu pariškog kina i skupinu američkih gerilaca židovskog podrijetla u borbi za vrijeme rata...

Tvoja reakcija?