Prvi 1759 pregleda 09. svibnja 2020.

Ovih 10 najljepših mjesta u Europi svi trebaju posjetiti

canva, JoomBoos

S obzirom da je danas dan Europe, odlučili smo jedan članak posvetiti našem kontinentu koji krije toliko čarobnih mjesta za koja nismo ni znali da postoje.

Stranica European best destinations je složila popis turističkih atrakcija s područja Europskog kontinenta koji uistinu oduzimaju dah. Lijepa vijest je što se i Hrvatska našla na ovom popisu.

Azori, Portugal

Ovo je savršeno je odredište za ljubitelje prirode i planinarenja. Nalazi se dalje od Atlantskog oceana, više od 1400 kilometara od Lisabona. Ova skupina od 9 vulkanskih otoka nudi prekrasne krajolike.  Ovo mjesto pruža brojne zanimljivosti poput posjeta Lagoa do Fogo ili cjelodnevnog obilaska vulkanske doline i čajnih biljaka. 

Otok Galešnjak, Hrvatska

Dobrodošli na otok ljubavi. Nekoliko kilometara od Zadra nalazi se otok Galešnjak, poznat i kao Kupidov otok. Ovo je jedini otok na svijetu s oblikom srca.   Taj je oblik kartograf otkrio krajem 19. stoljeća. Otok je vrlo malen sa površinom od 130 četvornih metara. Ne posjeduje nijedan hotel ili restoran.

Hallstatt, Austrija

Hallstatt, prekrasno austrijsko selo koje je toliko lijepo da je njegova savršena kopija obnovljena u Kini (kao i Colmar u Alzanu koji je reproduciran i obnovljen u Maleziji). U oba slučaja izvornici su očito vjerodostojniji.  Dođite i otkrijte ovo malo selo od 800 stanovnika odsjedajući u Hallstattu ili u obližnjem gradu Salzburgu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👣 Hallstatt, Austria Creo que aún no había compartido por aquí la mítica postal de #hallstatt 🙊 • Este finde tenía un súper viaje muy especial... Decidí no contar dónde porque tenía esa sensación de que no iba a poder ser... Pero no tiro la toalla y os daré la noticia cuando todo pase!!! 💪🏽 • ¿Habéis conseguido vuestras cancelaciones de aviones y de hoteles? ¿Cuánta empatía y humildad pensáis que tienen los negocios y las empresas? ¿Están a la altura o no? 🤔 ¡Buenas noches chicxs! 🌙 • #austria #austrian #austria_memories #austriavacations #hallstattlake #hallstattaustria #hallstättersee #visitaustria #visithallstatt #europe #sheisnotlost #travelgirls #traveling #nomad #wanderer #travelblogger #prague #viena #vienna #germany

Objavu dijeli Alba Palacios 💜 (@alba_porelmundo)

Bonifacio, Francuska

Dođite i otkrijte Bonifacio na Korzici. To je jedan od najljepših otoka u Europi. Stanovnici i raskošni pejzaži ostavit će vas bez riječi. Otok možete posjetiti tijekom cijele godine. Korzika je muzej na otvorenom, savršen je za ljubitelje netaknute prirode, plaža, povijesti, mora, sunca i plavog neba. 

Mont Saint-Michel, Francuska

Mont Saint-Michel jedan je od najposjećenijih spomenika u Francuskoj, neposredno nakon Eiffelovog tornja.   Svake godine fotografiraju je putnici iz cijelog svijeta. Smješten u Normandiji, Mont je dobio ime po kipu Saint-Michela na vrhu crkve. Iako Mont Saint-Michel nije gusto naseljen (40 stanovnika), tamo se može zadržati, jesti, ukratko, provesti  lijep odmor. 

Toskana, Italija

Toskana je jedno od najboljih mjesta za mirni odmor u Europi. Glavni grad je prekrasna i romantična Firenca. Toskana ima i drugih velikih gradova poput vrlo poznate Pise. Toskana je jedna od najljepših regija Italije. Dođite i otkrijte krajolike Toskane, vinograde, staze čempresa, gastronomiju i umjetnost življenja ovog kraja. 

Slapovi Rajne, Švicarska

Rajni slapovi, među najvećim slapovima u Europi, jednostavno će vas zadiviti . Ako se bavite sportom, popnite se na stijenu usred ovih slapova i fotografirajte se sa švicarskom zastavom.   Rezervirajte hotel u Zürichu po najpovoljnijoj cijeni i najboljim aktivnostima i izletima u Zurichu i otkrijte ovaj prekrasan krajolik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @uuuushakov

Ledenjak Svartisen, Norveška

Dobrodošli na ledenjak Svartisen, drugi najveći ledenjak u Norveškoj, s turističke rute broj 17 koja prolazi duž čitave norveške obale.

Dolina Dordogne, Francuska

Smješten u srcu doline Dordogne, sveti grad Rocamadour jedno je od najzanimljivijih sela u Francuskoj. Rocamadour je hodočasničko mjesto već tisuću godina i dio je mreže UNESCO-ve svjetske baštine. 

Regija Mullerthal, Luksemburg

U regiji Mullerthal - Maloj Švicarskoj, posjetitelj može provesti raznovrstan odmor. Echternach, najstariji grad ove zemlje, smatra se povijesnom vrućom točkom i glavnim gradom čitave regije. Izletnici će kroz cijelu regiju naići na dobro signaliziranu planinarsku mrežu te će otkriti impresivne stijene, romantične doline potoka, nevjerojatne vidike u dolini Surere. Mala sela prilično su šarmantna, a stare ruševine dvoraca Beaufort i Larochette kao i kaskada Schiessentümpel je nešto što vrijedi posjetiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mullerthal, Luxembourg. Un lugar maravilloso.

Objavu dijeli ZitorbikeTours (@zitorbiketours)

 

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!
 | Autor:  

 

 

Tvoja reakcija?