Prvi 4429 pregleda 17. kolovoza 2023.

Ovih 10 stvari bismo svi trebali imati u spavaćoj sobi

Canva

Kako bi sobe izgledale uredno i skladno, svi se dizajneri interijera slažu da je ovo deset komada koji se obavezno moraju pronaći u njima

1. AMBIJENTALNA RASVJETA

Umjesto jakog stropnog svjetla, bolja opcija za spavaće sobe je svakako ambijentalna rasvjeta. Njezino lagano obasjavanje će zasigurno pridonijeti stvaranju meditativnijeg okruženja kakvo priželjkujemo u toj prostoriji. To može biti podna lampa, stolna lampa ili pak svjetiljke sa svake strane uzglavlja kreveta, piše miss7.

 | Autor:

2. NOĆNI ORMARIĆI

Komad namještaja koji bi trebao biti neizostavan u našim spavaćim sobama. Osim što će poslužiti kao mjesto za stolnu lampu, idealno je rješenje za odlaganje krema, knjiga, balzama ili bilo čega što koristite u svojoj rutini prije spavanja.

3. VELIKO OGLEDALO

Može to biti klasično zidno ogledalo, veliko ogledalo tek naslonjeno na zid ili pak, u nedostatku prostora, ono montirano na unutarnju  stranu vrata ormara. Najpoželjnija su, dakako, ona izložena pogledima koja će baš svaku spavaću sobu učiniti veličanstvenijom.

 | Autor: Canva Canva

4. RASKOŠAN TEPIH

Tepisi u spavaćim sobama donose osjećaj topline, stvaraju opuštajući ugođaj, a i ugodni su za hodanje. Poigrajte se bojama i teksturama i zasigurno će vas oduševiti.

5. STATEMENT FOTELJA

Zanimljivi komad poput fotelje, stilske stolice, klupe ili bilo čega drugoga na što je moguće sjesti, a da nije krevet, sjajno će podignuti sobu, ali i pružiti u njoj zgodan kutak za odmor i opuštanje. Uvijek je dobar odabir nešto snažnog uzorka, boje ili teksture. 

 | Autor: Canva Canva

6. POLICE

Još jedan neizostavni komad namještaja! Odlično će poslužiti za odlaganje dragih sitnica, ukrasa, biljki ili pak knjiga. Osim toga, stilski će podignuti svaku prostoriju.

7. ZAVJESE

Baš poput tepiha i ambijentalne rasvjete, i zavjese odlično pridonose opuštajućem ugođaju. Ukoliko za to postoji mogućnost i prostor to dopušta, duge su zavjese uvijek odlična ideja jer će vizualno povećati sobu protežu li se od poda sve do stropa, a za još luksuzniji izgled poželjno je ostaviti mali dio tkanine da se mreška na podu.

 | Autor: Canva Canva

8. KVALITETNA POSTELJINA

Posteljina od pamuka ili satena uvijek je dobar odabir, a materijal koji također djeluje luksuzno je lan koji je prirodno deblji od pamuka s malim udjelom niti u odnosu na pamuk zbog debele pređe, a što ga čini super izdržljivim te k tome doprinosi rustikalnosti zahvaljujući zanimljivoj estetici. Lan je također izvrstan regulator temperature koji će nas hladiti ljeti i grijati zimi.

9. PROSTOR ZA POHRANU 

Što više prostora za pohranu, to bolje! Odjeća, posteljina, sitnice, vjerujemo da svega imate i previše. Uložite u velike ormare, komode, a nije loše ni imati krevet s prostorom za pohranu. 

 | Autor: Canva Canva

10. OSOBNI DETALJI

Osim što ćemo dodavanjem detalja izbjeći da prostor djeluje pretjerano sterilno, stvari poput galerije na zidu s uokvirenim fotografijama voljenih  osoba ili sitnicama s putovanja uvijek će nam donijeti osmijeh na lice i prizvati pozitivne emocije, a zbog čega će naša soba biti još toplija i još više opuštajuća, baš kakva bi i trebala biti. 



 

 

Tvoja reakcija?