Prvi 1143 pregleda 08. siječnja 2024.

Ovih 10 znakova ukazuju da ste na dobrom radnom mjestu

Canva

Ako se možete poistovijetiti s ovih deset znakova, na poslu ste koji pogodno utječe na vaše (mentalno) zdravlje

1. BUDITE SE SRETNI ŠTO JE PRED VAMA NOVI RADNI DAN

Kada ste uzbuđeni zbog zadataka koji vas čekaju, ljudi s kojima ćete komunicirati ili izazova s ​​kojima ćete se uhvatiti u koštac, to je znak da je vaš posao u skladu s vašim strastima i snagama. Ova usklađenost može biti izvor zadovoljstva i motivacije, piše yourtango.

 | Autor: Canva Canva

2. OSJEĆATE SE OSTVARENO

Osjećaj postignuća vašeg posla vitalan je znak njegovog pozitivnog utjecaja na vaše mentalno zdravlje. Kada ste završili projekt, riješili složen problem ili pomogli kolegi. Ti trenuci, veliki ili mali, doprinose osjećaju postignuća.

Kada vam posao omogućuje da redovito doživljavate te pobjede, to nije samo vrhunac karijere; to je poticaj vašem mentalnom blagostanju.

3. OSJEĆATE SE ISPUNJENO

Radi se o osjećaju povezanosti sa širom slikom onoga što radite. Kada je vaš posao u skladu s vašim vrijednostima i težnjama, on ispunjava cilj karijere i njeguje vaše mentalno zdravlje. Ovaj osjećaj ispunjenja često dolazi iz spoznaje da vaš rad ima smisla, da pridonosi većem cilju ili da je u skladu s vašim osobnim razvojem.

4. NE OSJEĆATE SE ISCRPLJENO NAKON POSLA

Osjećaj energičnosti nakon radnog dana ukazuje na to da vaš posao pozitivno utječe na vaše mentalno zdravlje. Ne radi se o tome da se nikada ne osjećate umorno — na kraju krajeva, radni dan može biti zahtjevan. Radi se o vrsti energije koju osjećate. Jeste li mentalno istrošeni i iscrpljeni ili osjećate uspjeh i vitalnost, spremni baviti se osobnim životom nakon radnog vremena?

 | Autor: Canva Canva

5. VIŠE JE DOBRIH, NEGO LOŠIH DANA

Posao koji je dobar za vaše mentalno zdravlje karakterizira više dobrih nego loših dana. Prirodno je imati loše dane ili se suočiti s izazovima na poslu, ali kada pozitivni dani nadjačaju one teške, to je znak da je vaš posao dobro usklađen s vašim mentalnim blagostanjem.

To ne znači da je svaki dan savršen, ali većinu dana se osjećate zadovoljni, angažirani i produktivni.

6. IMATE DOBAR ODNOS S KOLEGAMA

Kvalitetan i zdrav odnos pun međusobnog razumijevanja i podrške itekako utječe na vaše mentalno zdravlje. 

7. IMATE DOBAR BALANS IZMEĐU PRIVATNOG I POSLOVNOG ŽIVOTA

Ova ravnoteža znači da imate dovoljno vremena i energije za svoje profesionalne odgovornosti i osobni život. Radi se o tome da se vaš posao uklapa u vaš život, a ne da ga prestiže. Kada vaš posao poštuje vaše vrijeme i omogućuje vam da uživate u životu izvan ureda, to pozitivno pridonosi vašem mentalnom i emocionalnom blagostanju.

 | Autor: Canva Canva

8. SUOČAVATE SE SA SVIME BEZ STRESA

Pronalaženje prave ravnoteže između izazova i neosjećaja preopterećenosti znak je da je vaš posao dobar za vaše mentalno zdravlje. Zdrav izazov na radnom mjestu znači zadatke i odgovornosti koji povećavaju vaše sposobnosti i potiču rast bez izazivanja nepotrebnog stresa ili tjeskobe.

Kada vas posao tjera da razvijete nove vještine i izađete iz svoje zone udobnosti na način podrške, to pozitivno pridonosi vašem profesionalnom razvoju i mentalnom blagostanju.

9. VAŠE IDEJE SE SLUŠAJU I UVAŽAVAJU

Ovaj znak znači imati glas u svom radnom okruženju, gdje su vaši doprinosi dobrodošli i shvaćeni ozbiljno. Kada osjećate da su vaša mišljenja važna i da mogu imati pravi utjecaj, to potiče osjećaj osnaženosti i poštovanja.

10. POSTOJI MJESTA ZA NAPREDAK

Kada vaše radno mjesto ulaže u vaš rast kroz obuku, mentorstvo ili pružanje novih izazova, to pokazuje predanost vašem profesionalnom i osobnom razvoju. Ovo ulaganje nadilazi samo poboljšanje vaših vještina; pokazuje da vas vaš poslodavac cijeni i da je zainteresiran za vaš dugoročni uspjeh i dobrobit.

Tvoja reakcija?