Prvi 2152 pregleda 22. prosinca 2020.

Gingerbread cheesecake: Savršena slastica za blagdane

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Zasladite se uz savršeni blagdanski kolač koji će vam oduševiti nepce. Karamela, orasi i keksi od đumbira dodat će poseban 'štih' vašem cheesecakeu i njime ćete oduševiti ukućane.

Želite zadiviti obitelj na božićni ručak s novim preukusnim desertom, ali nemate ideje što ispeći? Ne brinite se, mi smo tu da vam pomognemo. Na portalu Her pronašli smo savršeni blagdanski cheesecake koji će vas oboriti s nogu. Pročitajte recept i bacite se na posao!

Ovdje pogledajte video:

Evo koji sastojci vam trebaju:

  • 300g medenjaka/keksa od đumbira
  • 150g neslanog maslaca
  • 800g krem sira
  • 150g šećera
  • 1 žlićica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice šećera u prahu
  • 1/4 šalice (60 ml) slatkog vrhnja
  • Prstohvat soli
  • 1/3 šalice (80ml) slatkog vrhnja
  • 3/4 šalice (140g) oraha

Postupak:

  • Kekse i maslac stavite u mikser i miješajte dok se dobro ne sjedine.
  • Smjesu stavite u premazani kalup i pecite.
  • Smjesu od sira stavite u posudu i ručno miješajte.
  • Stavite je u hladnjak.
  • Za glazuru stavite šećer na srednje jaku vatru i miješajte dok ne poprimi smeđu boju i tekuću teksturu. Isključite vatru i dodajte maslac, miješajte dok se ne otopi.
  • U to dodajte vrhnje i prstohvat soli pa opet promiješajte na laganoj vatri.
  • Dodajte i orahe, a kad se sjedine s glazurom i ohlade prelijte je po cheesecakeu.
  • Ostavite tortu da se hladi minimalno dva sata, a po njoj možete preliti i karamelu.

Pripremite si ovu savršenu tortu i uživajte. U slast!

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°