Prvi 1009 pregleda 03. travnja 2019.

Ovo je 5 najbizarnijih teorija o kraju svijeta

sabiasdearte/instagram

Kakva će nas apokalipsa zahvatiti?

Kraj svijeta i nije baš vesela tema za razgovor. Tijekom godina su se pojavila predviđanja kada će životu na Zemlji doći kraj, a svaka apokalipsa se dosad, naravno, nije ostvarila. No, postoje teorije kad i kako bi na kraju ipak došlo do katastrofe, piše List25. Ovo je 5 najjezivijih predviđanja.

1. Hlađenje zemljine kore

Neki znanstvenici predviđaju da će se ohladiti zemljina kora, koja je trenutno jako vruća. Hlađenje će utjecati na atmosferu i život organizama. Pretpostavljaju da se upravo to dogodilo Marsu.

2. Teorija Isaaca Newtona

Proučavajući Bibliju on je predvidio da će Zemlja biti uništena 2060. godine i smatrao je da će Bog zatim stvoriti novi svijet.

3. MIT predviđanje

Američko sveučilište MIT stvorilo je program "World One" kako bi predvidjelo kraj svijeta. Program je izračunao kolika je zagađenost, porast naseljenosti, kakvi su prirodni resursi i kvaliteta život. Kad su sve stavili na papir, predvidjeli su da će do katastrofe doći 2040. godine, a sve će početi već 2020. Što je jaaaako skoro...

4. Astereoid

Prema teoriji profesora sa Sveučilišta Oxford, Zemlju će u jednom trenutku pogoditi asteroid koji je pogodi svakih 500.000 godina. Ali onda će biti kraj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This @NASAHubble image reveals the gradual self-destruction of an asteroid, whose ejected dusty material has formed two long, thin, comet-like tails. The longer tail stretches more than 500,000 miles (800,000 kilometers) and is roughly 3,000 miles (4,800 kilometers) wide. The small asteroid, (6478) Gault, is spinning so fast it’s throwing off material, according to new data from NASA’s Hubble Space Telescope and other observatories. Each tail represents an episode in which the asteroid gently shed its material — key evidence that Gault is beginning to come apart. See more details at solarsystem.nasa.gov/news #NASA #space #science #astronomy #asteroids #nature #photography

A post shared by NASA Solar System Exploration (@nasasolarsystem) on

5. Crna rupa

Prema nekim predviđanjima Zemlju bi mogla progutati crna rupa. Do sada je zabilježeno da postoji njih 60-ak, no ni jedna se, ipak, ne nalazi pored Zemlje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#blackhole #cosmos #mariokosmos

A post shared by Maria Stojek (@mario_kosmos) on

Naravno, jako je teško sa sigurnošću znati hoće li svijet nestati s obzirom na to da su sva dosadašnja predviđanja neslavno propala. Tako da, vjerojatno nema razloga za brigu, barem ne za našeg vremena...

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Kaj?????