Nema do domaćih kiflica, zar ne? Možete ih jesti za doručak, kao snack, možete ih nositi na gablec na poslu ili faksu, ma milijun je načina na koje ih možemo konzumirati. A ako vam treba dobar i jednostavan reecpt za kiflice, ne tražite dalje. Evo jedan baš takav!
Sastojci za tijesto:
- 500 g brašna
- 1/2 vrećice suhog kvasca
- 2 žličice soli
- žličica šećera
- 100 g kiselog vrhnja
- 125 ml voda
Sastojci za punjenje:
- 16 kriški kuhane šunke
- 16 kriški goude
- 1 jaje
Postupak:
- U većoj posudi pomiješati brašno s kvascem, soli i šećerom. Kiselo vrhnje razmutiti s toplom vodom i polako usuti brašno.
- Umijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Ako je tijesto premekano, dodati još brašna, ili tople vode, ako je presuho.
- Dobiveno tijesto podijeliti na dvije lopte i svaku razvaljati u krug koji razrežete na osmine.
- Svaki trokut malo razvući rukama, na širi dio položiti po krišku šunke i sira pa uviti u kiflicu.
- Poslagati ih na lim obložen masnim papirom, premazati razmućenim jajem i posuti sezamom ili lanom.
- Ostaviti kiflice na toplom da se dižu oko pola sata. U međuvremenu zagrijati pećnicu na 220°c.
- Smanjiti temperaturu na 200°c i peći kiflice 25-30 minuta. I to je to, uživajte u najboljim domaćim kiflicama ikad!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.