Danas je dan francuskog tosta, koji se tradicionalno jede na slatki način. Pronašli smo najbolji i najjednostavniji recept koji će vam ikada za ovaj tost trebati. Uživajte!
Sastojci:
- 6 šnita tosta
- 2 jaja
- 2/3 šalice mlijeka
- prstohvat soli
Ostale začine dodajte po želji, ali najbolji izbor je:
- 1/4 žličice cimeta
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Umutite jaja, mlijeko, sol, začine i vaniliju. Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte malo ulja. Svaki šnitu tosta umočite u smjesu s obje strane, stavite u tavu i pržite nekoliko minuta sa svake strane, dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Poslužite dok je toplo. Također, možete ovo napraviti u zdravijoj verziji koristeći integralni tost, biljno mlijeko i kokosovo ulje za prženje.
Poslužite uz javorov sirup, med, čokoladni preljev, pekmez, voće ili sa slaninom i jajima - kako vam više odgovara! Dobar tek i uživajte, a izvorni recept pronađite na Večernjem listu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.