Prvi 212 pregleda 30. rujna 2022.

Ovo je pet savjeta za napraviti najbolju skriptu!

pr fotografija/canva

Odlazak na fakultet ili neku drugu visoku obrazovnu instituciju je velik korak u životu svake mlade osobe koja se na to odluči. U srednjoj školi, testovi i zadaci bili su ipak nešto jednostavniji pa je i učenje utoliko u većini slučajeva bilo jednostavnije. Sad kad su se ulozi povisili, vrijeme je da provjerite koliko su dobre vaše vještine učenja i možete li ih kako unaprijediti.

Iako postoje različite tehnike učenja, kad su u pitanju fakulteti većina studenata složit će se da je samo jedna kraljica akademskog kružoka – njezino veličanstvo skripta. Međutim, dok je prije proces izrade skripti bio dug i često sličio na srednjovjekovne pisare koji pod svijećom provode svoje noć, suvremena tehnologija omogućila nam je neke nove, nerijetko i efikasnije metode.

Pitate se tko i što je vaš najveći adut za dobre skripte u 2022. godini? Pa naravno, vaš pametni telefon, a novi Samsung tandem preklopnih pametnih telefona Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 tu su da vam pomognu svoje skripte iz dobrih, prebaciti u sferu odličnih. Bolje skripte i bilješke pomoći će vam da zapamtite koncepte, razvijete značajne vještine učenja i steknete bolje razumijevanje teme, bilo da se radi o matematici ili pak književnosti, a pogotovo medicini. Učinkovite bilješke čak će dovesti do manjeg stresa kada dođe vrijeme ispita, a i uvijek možete uskočiti kolegama koji su žicanje skripti ostavili za zadnji čas. U nastavku pročitajte naših pet savjeta za vrhunske skripte.

 | Autor: PR fotografija PR fotografija

1. Bilješke! ✍

Svi znamo one priče iz zadnjih klupa: "Ne moram je ništa zapisivati, zapamtit ću!“ Pa onda slijede pozivi kolegama u sitne sate, kad panika stisne. Zato, nemojte se bojati bilješki, jer dobre bilješke temelj su svake dobre skripte. Međutim, kako ne bi ste morali nositi papir i olovku u baš svakom ruksaku, Galaxy Z Fold4 ima trik – S pen olovku.

 | Autor: PR fotografija PR fotografija

Umjesto da nosite miš za računalo ili pak glomazni rokovnik sa sobom, jednostavno izvadite svoju S Pen olovku i u trenu zabilježite ono što trebate na Dynamic AMOLED 2X 7.6-inčnom zaslonu koji se lako drži u dvije ruke. Kad vam više ne treba, uz jedan jednostavan pokret možete ga natrag sklopiti u praktičnije izdanje od 6.2-inča kako bi ga dalje koristili kao konvencionalni pametni telefon.

2. Neka kamera 'pamti' za tebe 📸

Iako je olovka izrazito praktična, još uvijek zahtjeva da ručno zapisujete. Upravo zato, kad trebate prepisati nešto s prezentacije ili brzo napraviti bilješke na predavanju jednostavno uhvatite fotku u sekundi. Uz Galaxy Z Fold4 i širokokutnu leću od 50MP, 30x Space Zoom leću te različite načine rada poput Capture View Mode, Dual Preview i Rear Cam Selfie spremite fotografiju prezentacije, napravite video podsjetnik ili obavite video poziv gdje god se nalazili uz brojne mogućnosti koje otvara spoj inovativnih tehnologija i praktičnog modularnog dizajna.

 | Autor: PR fotografija PR fotografija

Ako vam pak od same pomisli na učenje pada mrak na oči, nije problem - zahvaljujući inovativnoj Nightography značajki koja i u noćnim uvjetima hvata svaki detalj precizno i oštro pa skripte možete raditi i nakon što ste prokrastinirali do 11 navečer.

3. Snimi predavanje 🎤

Nekad na predavanjima nemamo dovoljno koncentracije kako bi u isto vrijeme slušali što profesor ili profesorica govore te paralelno vodili bilješke bez straha da ćemo nešto propustiti. A možda je ono što kolega šapće iza vas u tom trenu ipak zanimljivije od predavanja? Koristan trik je upaliti snimač na svom pametnom telefonu pa možete biti bezbrižni oko toga je li vam što promaklo. Dva visokokvalitetna stereo zvučnika na Galaxy Flip i Fold pametnim telefonima pobrinuti će se da imate osjećaj kao da su vam profesor ili profesorica odmah iza leđa. Poznat osjećaj, zar ne?

 | Autor: PR fotografija PR fotografija

4. Učenje s ekipom 🙌

Kad smo zajedno sve je lakše pa zašto ne probati zajedničko učenje? Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 svojim preklopnim dizajnom otvaraju nove mogućnosti video poziva, a uz vrhunske kamere i zvučnike nema sumnje da će poziv biti jasan i razumljiv kao da se nalazite u istoj prostoriji. To je pogotovo istina kad je u pitanju Galaxy Fold4 jer uz App Pair značajku putem jednog dodira moguće je pokrenuti do tri aplikacije odjednom pa možete čitati skriptu i pratiti video poziv u isto vrijeme. Uz pomoć Flex načina rada možete samo odložiti svoj Galaxy Z Fold4 na neku površinu i uživati u pogledu ili pak održati video poziv dok ste na kavi.

 | Autor: PR fotografija PR fotografija

5. Puna baterija zlata vrijedna 🔋

Ok, posljednji savjet možda nema direktno veze sa skriptama, ali mala je korist od skripti na pametnom telefonu ako nam baterije nestane baš onda kad nam je najpotrebnija. Zato uz bateriju kapaciteta 4400 mAh Galaxy Z Fold4 jamči sate i sate korištenja bez znojenja i razmišljanja o utičnicama, dok praktičan Galaxy Z Flip4 donosi bateriju od 3,700 mAh za sate i sate bezbrižnog učenja (ili bar scrollanja dok se pravite da učite).

Kako učenje ne bi postalo mučenje, ovaj pametni duo tu je da vam olakša radnu svakodnevicu, ali i pruži brojne načine za zabavu. Pravo vrijeme za kupovinu novog pametnog telefona je upravo sad jer kupovinom Galaxy Z Fold4 i Galaxy Z Flip4 ostvarujete pravo na poklon - novi Galaxy Watch5, koji otvara još veću galaksiju mogućnosti za učenje, ali svakako i zabavu. Uz to, moći ćete odabrati između 2 modela ovog sjajnog uređaja - 44mm u grafitnoj ili 40mm ružičasto-zlatnoj boji. Za ostvarivanje prava na poklon potrebno je izvršiti prijavi putem Samsung Members aplikacije. Promocija traje do 16.10.2022. ili do isteka zaliha poklona.

Više informacija o ovim odličnim pametnim telefonima, ali i drugim Samsung proizvodima možete pronaći na www.Samsung.com/hr.

Tvoja reakcija?