Prvi 11862 pregleda 17. ožujka 2021.

Ovo je recept za najbržu savijaču od višanja i pudinga

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Ako vam treba ideja za brzinsku slasticu, imamo ideju. A da probate napraviti ovu super brzu i super finu savijaču od višanja, pudinga i gotovih kora? Da, da, nećete ih morati sami razvlačiti... Pogledajte što vam sve treba i kako se priprema, a onda si napravite jednu i uživajte u njoj uz kavicu ili čaj. Mljac!

Što vam treba?

  • paket gotovih kora za savijače
  • 2 pudinga od vanilije
  • kompot od višanja
  • šećer
  • jogurt 

Kako pripremiti savijaču?

  1. Skuhajte dva pudinga od vanilije prema uputama na vrećicama. U puding dodajte šećer po želji. Ostavite da se hladi.
  2. Procijedite višnje od soka iz kompota i odvojite u posudu. Na dvije po dvije kore stavljajte redom: premaz od pudinga, višnje, malo šećera. Kad stavite sve sastojke, sve srolajte u savijaču. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve kore.
  3. Savijače stavite u lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje. Premažite tankim slojem običnog jogurta, a po želji pospite i s malo šećera. 
  4. Pecite savijače 20-ak minuta na 180 stupnjeva. Kad su gotove, savijače poslužite vruće s kuglicom sladoleda ili ih poslužite kad se malo ohlade. Dobar tek!

Više ovakvih recepata možete pronaći na portalu Miss Gastro!

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°