Prvi 1066 pregleda 24. prosinca 2022.

Ovo su najbolji blagdanski filmovi za uživanje s obitelji

screenshot/youtube/canva

Najbolji način za provesti božićno popodne definitivno je zavaliti se u udobni naslonjač i sa svojom obitelji pogledati neki božićni film. Ako se i vi slažete s nama, ali mislite da se već počinjete gubiti u količini božićnih filmova, ne brinite jer smo za vas suzili popis i izdvojili deset najboljih

Napokon možemo reći da nas od Božića dijeli još samo nekoliko sati i uvjereni smo da se tome veselite baš kao i mi. Božićno raspoloženje je na vrhuncu, kolačići su pečeni, pokloni su kupljeni i zamotani i mislimo da ste apsolutno zaslužili sa svojom obitelji pogledati neki božićni film.

Ako mislite da je izbor božićnih filmova prevelik i ne znate za koji bi se odlučili, mi smo taj izbor napravili za vas i izdvojili deset najboljih božićnih filmova za cijelu obitelj. Na ovom popisu možete naći neke kultne klasike, ali i filmove novijih datuma.

Sam u kući i Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku

Da, da, ove filmove apsolutno svi znamo napamet i nema razloga da vam govorimo njihovu radnju, ali moramo priznati da ne možemo zamisliti niti jedan Božić bez dogodovština za koje su zaslužni Kevin i naivni lopovi. Upravo zbog tog razloga, 'Sam u kući' i 'Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku' našli su se na prvom mjestu našeg popisa. 

Kako preskočiti Božić

Originalnog naziva 'Christmas with the Kranks', ovaj film govori o bračnom paru Krank koji svake godine slavi Božić na najraskošniji mogući način, No, kada njihova kći, prvi put ikada, odluči slaviti Božić sa svojim prijateljima, Krankovi pomisle kako bi bilo najbolje da pobacaju sve ukrase i otkažu Božić. Naravno, neće sve proći tako glatko jer će se njihova kći ubrzo predomisliti. 

Vilenjak

Ovaj film poznat je mnogima, ali ipak mislimo da često prođe nekako 'ispod radara' i da bi se češće trebao naći na našim malim ekranima. Za one koji ne znaju, 'Vilenjak' govori o čovjeku Buddyju koji je, još kao beba, misteriozno teleportiran na Sjeverni Pol i kojeg su odgojili vilenjaci Djeda Mraza.

Kada Buddy poraste, počinje shvaćati da se baš i ne uklapa u vilenjački svijet i zaputi se u New York potražiti svog pravog tatu. Naravno, neće sve ići tako glatko. 

Orašar i četiri kraljevstva

Ako već niste imali priliku pogledati balet 'Orašar', onda je filmska verzija odlična za upoznavanje priče o jednoj od najpoznatijih figurica na svijetu. Radnja ovog filma započinje kada djevojčica Clara dođe u čarobnu zemlju orašara i miševa gdje će dobiti zadatak da obrani Zemlju Slatkiša od zle kraljice.

Moramo vam reći kako će u jednom trenutku doći do neočekivanog obrata. 

Father Christmas is Back

U ovoj urnebesnoj obiteljskoj komediji, četiri zavađene sestre naučit će lekciju iz obiteljskog zajedništva kada se njihov davno izgubljeni otac pojavi za Božić u njihovom obiteljskom dvorcu.

Nadamo se da ste već pripremili kokice!

 

Tvoja reakcija?