Prvi Recikliraj i zaradi! 418 pregleda 10. ožujka 2022.

Ovo su najzabavniji DIY ukrasi za party, evo kako ih napraviti!

emica elvedji/pixsell

U prvih nekoliko epizoda serijala 'Recikliraj i zaradi' JoomBoosovac Leon je sa svojim pomagačima izradio pregršt kreativnih predmeta od starih stvari, a danas mu je baš zatrebao koji ukras za zabavu koju priređuje...

Pronašao je hrpu starog papira i novina koje bi inače bacio u smeće, ali ih je JoomBoosovac Magic Leon ovoga puta odlučio reciklirati na malo drugačiji način. Umjesto da ih baci u kontejner, od njih je napravio zabavne ukrase za party koji priprema. U svemu mu je, naravno, pomogao novi mali pomagač. Ovoga puta je to 12-godišnji Maroje iz Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ja se nadam da si ti smislio što bismo mogli napraviti od ovog starog papira, jer ja zasad nemam pojma - priznao mu je Leon. Maroje je imao spreman odgovor i rekao kako točno zna što će izrađivati danas! Pa, da vidimo kako je izgledao proces i kakve su zabavne proizvode ovoga puta dobili.

 | Autor: emica elvedji/pixsell emica elvedji/pixsell

Kad su dečki stigli u radionu, ondje su ih već čekali stari papiri i novine te pribor i ukrasi kojima će uljepšati svoje nove party ukrase. Dok su izrađivali 'lepeze' koje će kasnije postati divni viseći ukrasi, Maroje i Leon naučili su pokoju o recikliranju. 

Jeste li vi znali da se papir može ponovno i ponovno reciklirati oko šest puta...? O da! A osim tog pitanja, Leon i Maroje su ponovno zavirili na stranicu Ekoforija, gdje su pronašli još zanimljivih pitanja u kvizu o recikliranju, odvajanju otpada i čuvanju okoliša.

 | Autor: emica elvedji/pixsell emica elvedji/pixsell

- Ja očito baš i nisam profesionalac u rješavanju pitanja s Ekoforije kao što je to Maroje, koji je sve znao - zaključio je nakon kviza Leon. A onda je došlo vrijeme da pokušaju prodati ukrase koje su napravili i procijene koliko bi te zabavne kreacije od recikliranog papira netko platio!

 | Autor: emica elvedji/pixsell emica elvedji/pixsell

- Minimalno 20 kuna možemo zaraditi po ukrasu - zaključio je Maroje, a Leon se s njime i složio. Oglas su brže bolje objavili online, a javilo im se mnogo zainteresiranih ljudi kojima će ovi ukrasi, baš kao i Leonu, poslužiti za dekoraciju nekog ultra zabavnog partyja!

 | Autor: emica elvedji/pixsell emica elvedji/pixsell

U serijalu 'Recikliraj i zaradi', nastao u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom, Magic Leon i njegovi mali pomagači pokazat će vam kako reciklirati i iskoristiti stare stvari, umjesto da ih se baca u smeće - i kako na taj način zaštititi naš okoliš.

Na naš JoomBoosast i zabavan način želimo vas ovim projektom potaknuti da smanjite količinu otpada i naučite kako 'starim' stvarima dati novu svrhu, kako ih učiniti funkcionalnima i kako ih ponovno 'oživjeti'! Također, tu smo da vas pokušamo potaknuti da što više razvrstavate otpad i reciklirate te na taj način štitite i čuvate okoliš i naš planet - jer stvarno imamo samo jedan! I zato #razvrstajme! 

OSVOJI MEET-UP SA SVOJIM NAJDRAŽIM INFLUENCERIMA!

 | Autor:

Recikliranje i briga o okolišu se uvijek isplati, a prave prirodoljupce nagrađujemo. Zasuči rukave i pošalji nam fotku kako odvajaš otpad u Instagram inbox, a par sretnih eko-ratnika dobiti će priliku upoznati svoje omiljene JoomBoos influencere!

 | Autor:

 | Autor:

Tvoja reakcija?