Prvi 1312 pregleda 11. rujna 2022.

Ovo su najzabavniji trenutci vladavine kraljice Elizabete II.

screenshot/youtube

Iako je britanska kraljica Elizabeta II. najviše zapamćena po svojoj dugogodišnjoj vladavini i mnogim postignućima za svoju zemlju, ali i cijeli svijet, mnogi će ju pamtiti i po odlIČnom smislu za humor. Upravo zato smo, u nastavku, izdvojili nekoliko situacija u kojima je kraljica nasmijala i zabavila cijeli svijet

Skok iz helikoptera s Jamesom Bondom

Kada je London bio domaćin Olimpijskih igara 2012. godine, kraljica Elizabeta II. odlučila je sudjelovati u kratkom skeču s glumcem Danielom Craigom koji je tada utjelovio ulogu popularnog agenta Jamesa Bonda.

U skeču čak možemo vidjeti kako kraljica i Bond skaču iz helikoptera, a mnoge scene je i improvizirala. 

Šala na račun Georgea W. Busha

Bivši američki predsjednik George W. Bush, 2007. godine držao je govor ispred Bijele kuće u kojemu je spominjao britansku kraljicu Elizabetu II. No, usred govora mu se dogodio mali lapsus u kojemu je rekao kako je kraljica prisustvovala proslavi dvjestogodišnjice neovisnosti SAD-a 1776. godine umjesto 1976. godine. 

Nekoliko dana kasnije, Bush je, uz kraljicu, prisustvovao na svečanoj večeri u Britanskoj Ambasadi u Washingtonu pa se, tim povodom, kraljica odlučila malo našaliti na njegov račun i odmah na početku svog govora spomenula lapsus od prije nekoliko dana.

"Možda bih mogla započeti svoj govor s 'Kada sam bila ovdje 1776. godine...'", rekla je kraljica i nasmijala sve prisutne. 

Oduševljenje kravama

Iako je kraljica Elizabeta II. osoba koja je proputovala gotovo cijeli svijet i zaista vidjela mnoštvo zanimljivih osoba, situacija, stvari i životinja, čini se da je jednostavnost presudna i da su krave, koje možemo vidjeti posvuda, ipak najzanimljivije. 

Šale na vlastiti račun

Kanadski premijer Justin Trudeau, 2015. godine je održao govor na svečanoj večeri na kojoj su se okupili predstavnici država Commonwealtha i tako odao počast kraljici. No, tu je spomenuo kako je on već 12. premijer Kanade koji je, za vrijeme kraljičine vladavine, vodio ovu zemlju. 

Naravno, kraljica je odmah zapamtila njegovu izjavu i, čim je došao red za njen govor, zahvalila premijeru Trudeau što je učinio da se osjeća tako starom. 

Čajanka s medvjedićem Paddingtonom

Kraljica Elizabeta II. u veljači ove godine je proslavila svoj platinasti jubilej, odnosno 70 godina vladavine Velikom Britanijom pa je, za veliko slavlje, priredila kratki skeč. Ovaj put, skeč je priredila s najpoznatijim britanskim medvjedićem - Paddingtonom.

Naravno, u njenoj dugogodišnjoj vladavini bilo je još puno smiješnih situacija u kojima je pokazala svoj odličan smisao za humor, ali i dokazala da je, bez obzira na svoju titulu ipak osoba puna ljubavi i suosjećanja za druge. 

Tvoja reakcija?