Prvi 701 pregleda 28. ožujka 2022.

Ovo su najzanimljiviji trenuci s ovogodišnje dodjele Oscara

Doug Peters/Press Association/Pixsell, Instagram, Canva

Ovogodišnja dodjela filmskih nagrada Oscar bila je sve samo ne dosadna, a koji su ju sve događaji obilježili i zbog čega će biti 'upisana u povijest' pročitajte u nastavku

Sinoć se, u Dolby Theatreu u Londonu, održala 94 po redu dodjela filmskih nagrada Oscar i, možemo reći kako je bila pa... Prilično zanimljiva. Od fizičkih obračuna pa sve do žena koje su bile voditeljice dodjele, ovogodišnja će dodjela zbog mnogo trenutaka biti upisana u povijest. Pogledajte koji su to trenutci. 

Will Smith ošamario Chrisa Rocka

Jedan od onih trenutaka s ove dodjele koji se instantno upisao u povijest je onaj kada je glumac Will Smith na pozornici ošamario komičara Chrisa Rocka jer je zbijao šale na račun njegove supruge Jade. Naime, Rock se našalio s Jadinom kratkom frizurom i rekao kako se raduje vidjeti ju u filmu G. I. Jane II. No, Will ovu šalu nije dobro prihvatio jer se Jada bori s alopecijom i ranije je javno govorila o tome kako se teško nosi s gubitkom kose zbog te bolesti pa se u trenutku popeo na pozornicu i ošamario Chrisa, piše Time.

Nekoliko minuta kasnije, Will je osvojio Oscara za ulogu u filmu 'King Richard' i u svom govoru, uplakano, usporedio sebe s likom kojeg je tumačio. "Richard Williams je bio srčani zaštitnik svoje obitelji. Sada izgledam kao ludi otac, baš kao što su i o njemu govorili, ali ljubav će te natjerati da radiš lude stvari", rekao je.

Gluhi glumac prvi put u povijesti osvojio Oscara 

S osvojenim Oscarom za najboljeg sporednog glumca u filmu Coda, glumac Troy Kotsur postao je prvi gluhi glumac koji je osvojio Oscara za glumu. Ovo je za Kotsura jedno od najvećih postignuća s obzirom na to da je desetljećima glumio u niskobudžetnim predstavama kazališta za gluhe. 

"Ova nagrada je posvećena zajednici gluhih, CODA zajednici i zajednici invalida. Ovo je naš trenutak", poručio je Troy.

Tri žene su vodile dodjelu 

Ovogodišnju dodjelu Oscara vodile su Amy Schumer, Wanda Sykes i Regina Hall i to je, kako piše New York Post, prvi put u povijesti Oscara da su tri žene vodile dodjelu. 

 | Autor: Bryan Snyder/Reuters/Pixsell, Canva Bryan Snyder/Reuters/Pixsell, Canva

Film 'Dune' osvojio šest Oscara

Znanstveno-fantastični film 'Dune', s osvojenih šest Oscara, apsolutno je briljirao na ovogodišnjoj dodijeli. 'Dune' je osvojio Oscare u kategorijama 'Najbolja glazba', 'Najbolja kinematografija', 'Najbolji vizualni efekti', 'Najbolji produkcijski dizajn', 'Najbolje uređivanje filma' te 'Najbolja ocjena'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli DUNE (@dunemovie)

DOBITNICI OSCARA U GLAVNIM KATEGORIJAMA

Iako Oscari imaju 23 kategorije u kojima se nagrađuju gotovo svi aspekti filma, neke od najvažnijih su one za 'Najboljeg glumca', 'Najbolju glumicu', 'Najboljeg sporednog glumca', 'Najbolju sporednu glumicu' te 'Najboljeg redatelja'. Oscara za najboljeg glumca osvojio je Will Smith za svoju ulogu u filmu 'King Richard', a nagradu za najbolju glumicu osvojila je Jessica Chastain za ulogu u filmu 'The Eyes of Tammy Faye'. 

Oscara za najboljeg sporednog glumca kući je ponio Troy Kotsur za svoju ulogu u filmu 'CODA', a najboljom sporednom glumicom proglašena je Ariana DeBose za ulogu u filmu 'The West Side Story'. Najboljom redateljicom proglašena je Jane Campion za film 'The Power of Dog'. 

BARBI AFRIKA I JOOMBOOS VAM DONOSE GLAZBENI SPEKTAKL 31.3. Stay tuned!

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?