Prvi Rat u Ukrajini 299 pregleda 03. ožujka 2022.

Ovo su zahtjevi Ukrajine i Rusije uoči pregovora

David Braun/Facebook

Uskoro počinje drugi krug pregovora Ukrajine i Rusije. Nakon neuspješnih prvih pregovora, strane će se sastati da bi dogovorile uvjeta prekida i iznijele svoje zahtjeve

Drugi krug pregovora između Ukrajine i Rusije trebao bi započeti kroz sat vremena, a poznati su zahtjevi obje države, piše 24sata.

PRATITE UŽIVO SITUACIJU U UKRAJINI:

Ukrajina traži uspostavljanje humanitarnih koridora, odnosno rutu kojom bi civili mogli otići iz područja u kojima se odvijaju borbe bez opasnosti. 

"Minimalni cilj - humanitarni koridori. Dalje, prema okolnostima", kratko je poručio ukrajinski izaslanik David Arahamija. Objavio je i fotografiju na Facebooku s kolegom iz pregovaračkog tima.

Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova objavio je zahtjeve Rusije. Naveli su da se Ukrajina mora 'demilitarizirati i denacificirati', priznati Krim, koji je Moskva anektirala 2014. godine i mora priznati dvije regije Donjeck i Luhansk kao samostalne države, što je Rusija učinila prije desetak dana.

 

Ukrajini možete pomoći putem:

  • online uplata na caritas.hr (žurne akcije u svijetu – Ukrajina)
  • uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa kod Privredne banke Zagreb d.d.; IBAN: HR0523400091100080340; SWIFT/BIC: PBZGHR2X
  • pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena po pozivu 6.25 kn, PDV uključen)

Također, možete donirati i raznim organizacijama koje, osim hrane i vode, pomažu i na druge načine pružajući psihološku i medicinsku pomoć te osiguravaju neovisnost medija te pravovremeno i točno izvještavanje o trenutnim događajima.

Najnovije informacije iz minute u minutu možete pratiti na portalu 24sata i 24sata YouTube kanalu. Najnovije vijesti o situaciji u Ukrajini moći ćete čitati i na JoomBoos portalu.

Tvoja reakcija?