Donosimo odličan recept za panna cottu s grčkim jogurtom i maslinovim uljem – lagan, osvježavajuć i idealan za kraj svečane večere. U slast!
SASTOJCI
- slatko vrhnje 350 ml
- voda 60 ml
- želatina u prahu 7 g
- mahuna vanilije 1 kom
- šećer 100 g
- maslinovo ulje 80 ml
- grčki jogurt 500 ml
POSTUPAK
- Želatinu prelij sa 60 ml hladne vode i pusti da odstoji 5 minuta, piše miss7.
- Vaniliju razreži po dužini, očisti sjemenke i sačuvaj mahunu.
- U maloj posudu zagrij vrhnje te sjemenke i mahunu do vrenja pa kuhaj još 2-3 minute na laganoj vatri. Makni s vatre i umiješaj želatinu.
- Izmiksaj šećer s maslinovim uljem pa ulij grčki jogurt, a potom postepeno i pripremljenu kremu od vanilije.
- Prelij u 8 posudica pa prebaci u hladnjak na najmanje 3 sata.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.