Prvi 1259 pregleda 14. svibnja 2019.

Pazi ovo: Znamo kako možeš osvojiti mobitel ili laptop!

pexels

Prvo da ti kažemo, čuli smo da generacija Z nema previše koncentracije za čitanje, ali ovaj tekst može te dovesti do precool nagrada. Koja lektira ti je to do sada omogućila?!

Gimnazija Gaudeamus i MediaKing te nagrađuju MOBITELOM čiji model možeš sam birati i LAPTOPOM DELL Vostro 3568. Sve što trebaš je zapratiti Instagram profil gimnazije Gaudeamus, lajkati svih 6 tema i njihovih pitanja te, naravno, dati odgovore na sve teme do 19.05.!

 | Autor:

U nastavku ti donosimo kratki pregled svih tema i onoga što bi trebao znati da bi osvojio neku od nagrada.

INTERNET NASTAVA

Internet nastava u gimnaziji Gaudeamus se održava 1-2 puta tjedno, ovisno o rasporedu. Super je što tada ne moraš biti u školi, nego možeš biti kod kuće, u omiljenom kafiću, parku, vikendici, čak i na moru! Bitno je samo da imaš internet koji je danas stvarno dostupan svugdje i mirno okruženje da možeš pratiti nastavu.

NASTAVA ZA SPORTAŠE

Posebnu brigu u Gaudeamusu vodimo o sportašima. S obzirom da je jako teško i naporno uskladiti treninge i školske obveze, pogotovo ako ste profesionalni sportaš, našim sportašima smo omogućili da na nastavu dolaze od 10:20 sati. Kako bi sve to funkcioniralo, najveću ulogu u školi imaju mentori koji s učenicima detaljno analiziraju sve obveze i moguće probleme u izvršavanju istih.

via GIPHY

OBAVEZNI I IZBORNI PREDMETI

Gimnazija Gaudeamus je napravila podjelu predmeta koja donosi maksimalno rasterećenje učenika. Prvo je bitno postati efikasan u učenju pri čemu nam pomaže element Učiti kako učiti koji omogućuje učenicima postizanje vrhunskih rezultata. Izborne predmete učenici odabiru temeljem svojih sklonosti i ovisno o tome koji su im predmeti bitni za upis na odabrani fakultet. Umjesto da uče sve nepotrebne činjenice koje će zaboraviti dan nakon ispita, učenici imaju priliku raditi na onome što ih zanima. Ovako je GiGA škola bez stresa!

KREATIVNI PREDMETI

Iz ovih predmeta učenici imaju maksimalno rasterećen program, a količina gradiva je smanjena na najvažnije pojmove. Kreativne predmete učenici povezuju sa svojim interesima. Ocjenjivanje iz ovih predmeta vrši se pomoću petominutnih provjera, eseja i prezentacija.

Pazi sad, bitna stvar! Gradivo za koje ti profesor ne zna objasniti čemu će ti služiti u budućnosti - ne moraš učiti.

MENTOR

Mentor ti pomaže da budeš svoj i odličan u onome što voliš!

Od upisa u Gaudeamus mentor je osoba koja učeniku pomaže u snalaženju u školi, planiranju obveza i ostvarivanju željenih rezultata. Mentor vrlo dobro poznaje učenika te njegove želje i interese, a u suradnji s učenikom opisuje njegov trenutni položaj kroz elemente praćenja. Osim toga, s učenikom dogovara sljedeći korak te kratkoročne i dugoročne ciljeve. Isto tako, ako neko vrijeme izostaneš s nastave - ne brini! Mentor će ti pomoći organizirati sve obaveze i razgovarati s profesorima kako te ne bi svi zadaci dočekali prvi dan po povratku u školu.

EKSKURZIJA

Malo zabave usred školske godine!

Učenici gimnazije Gaudeamus svake godine u 10. mjesecu odlaze na ekskurziju, odnosno studijsko putovanje. Na putovanje se ide u sklopu redovne nastave, tako da učenicima ne oduzimamo slobodno vrijeme te svoje praznike imaju samo za sebe. Do sada smo obišli Hrvatsku, Italiju, Grčku, Crnu Goru, Nizozemsku, Češku…

via GIPHY

I to je to!

Ekipa, to je sve što biste trebali znati da možete odgovoriti na pitanja. Budite kreativni i maštoviti u davanju odgovora, jer to je, uz točnost odgovora, jako bitno. Više inspiracije i odgovora na pitanja potražite na webu Gimnazije Gaudeamus.

A sad brzo na naš Instagram i odgovori na postove s pitanjima. Detaljna pravila sudjelovanja pronađi OVDJE.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Uuu, superr!