Prvi 800 pregleda 22. prosinca 2019.

Pet savjeta kako se pripremiti na goste tijekom blagdana

Unsplash/dominos Instagram

U ovo blagdansko vrijeme uz sreću i veselje vlada i lagana strka i zbrka. No pronašli smo korisne savjete koji će ti pomoći pripremiti se na iznenadne situacije, pa pročitaj!

Ostala su još samo četiri dana do Božića, a ti već zamišljaš kako ti stiže gomila gostiju. Zbog toga smo ti pripremili pet korisnih savjeta koji će te usmjeriti k tome da goste dočekaš bez stresa. Evo koji su to savjeti:

Posloži hranu u hladnjaku

via GIPHY

Kako tvoji gosti ne bi otišli gladni najbolje je da unaprijed pripremiš što ćeš im poslužiti. Tako nećeš paničariti već samo izvaditi gotovo i posloženo na pladnjeve i postaviti stol. Ono što misliš da će se prije pojesti stavi sprijeda u hladnjaku, a ono što se slabo jede povuci na dno. Najlakše ti je pripremiti nareske i posložiti ih, a tvoji gosti od njih mogu raditi sendviče. Još bolje, pokaži svoju kreativnost i napravi lijepe kanapee.

Kupi hranu koju svi vole jesti

Okej, shvaćamo da postoje ljudi koji su jako izbirljivi što se tiče hrane, ali postoji ona hrana koja je svima ukusna. Prisjeti se što tvoji bližnji vole jesti i time se opremi. Bilo bi ti zeznuto, na primjer, da vegetarijancu poslužiš sendvič s kuhanom šunkom, stoga pripazi.

Dodaci

via GIPHY

Znamo da si u vrijeme blagdana u velikoj gužvi i nemaš vremena svako jelo posebno ukrašavati. No, možeš se opremiti nekim sitnicama zbog kojih će tvoje jelo izgledati kao da se poslužuje na kraljevskom dvoru. Obrati pažnju na maslinovo ulje, vrhnje, šljokice, šarene mrvice...

Misli na djecu

Djeca znaju biti jako izbirljiva i znaju što sigurno neće jesti, a što će 'smazati' u tren oka. Oni najviše vole krumpiriće, sendviče, pizze. S time sigurno nećeš pogriješiti.

Prezentacija

via GIPHY

Kako bi ti božićni stol izgledao što primamljivije možeš ga ukrasiti. Samo jedan drugačiji tanjur napravit će veliku razliku. Stoga baci se na dekoriranje.

Jesi li upamtio sve savjete? Sretno!

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?