Prvi 176 pregleda 06. listopada 2021.

Petra i Ela će vas voditi kroz novi Rap School show!

saamopetraa/instagram

JoomBoosovka Petra Dimić i Ela Jerković bit će voditeljice novog Rap School showa na JoomBoosa, u kojemu najveći reperski talenti mogu pokazati svoje vještine i osvojiti nagrade vrijedne čak 150.000 kuna

Nova, treća sezona najpopularnijeg hip-hop showa u regiji na JoomBoosu bit će nešto drugačija nego dosad. Rap Camp postaje Rap School, a iako glavna lica ostaju ista, Fil Tilen, Marin Ivanović Stoka i Hiljson Mandela, više neće biti mentori kandidata, već će biti u ulozi sudaca.

No, osim novog imena, bit će još nekih novosti u novoj, nadolazećoj sezoni, za koju su prijave već krenule i traju sve do 15. listopada. Naime, dok je u prethodnim sezonama voditeljica bila JoomBoosovka Petra Dimić, ona se sada seli na voditeljsku poziciju u back stage, a pridružit će joj se popularna domaća YouTube zvijezda, Ela Jerković. 

"Ovoga puta neće biti timova, mentori postaju žiri i cijeli ćemo show prikazati u potpuno novom svjetlu. Tražimo reperske talente koji znaju što žele na sceni. Ela i Petra će biti savršen voditeljski par iza scene i one će iz kandidata u emisijama izvlačiti one najzanimljivije i najsočnije detalje", ispričali su iz JoomBoosa. Prijave za treću sezonu 'Rap Schoola' već su krenule, a prijaviti se možete na službenoj stranici: rapschool.24sata.hr. Ubrzo nakon zaključavanja prijava kreću epizode showa na JoomBoos YouTube kanalu i svim ostalim platformama. 

Uvod u novu sezonu pružit će pobjednik prošlogodišnjeg showa, Karlo Kreš Š, koji će, u periodu prijava za 'Rap School', izbaciti svoje prve tri pjesme i spota na JoomBoosu. Prva njegova pjesma koja nas čeka na JoomBoos YouTubeu je 'Bad Boy', a nakon toga izlaze 'Budva' i 'Ovisan'.

A kad smo već kod autorskih pjesama, važno je napomenuti kako na svakoj pjesmi postoji autorsko pravo i njemu srodna prava: pravo izvođača i pravo onoga tko je napravio snimku. Ova prava u Hrvatskoj su uređena Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima.

Kad je riječ o glazbi, moguće su različite situacije. Od toga da sva prava pripadaju jednoj osobi koja je pjesmu sama napisala, izvela i snimila ali i da postoji više osoba koje su autori teksta i glazbe, izvođač koji nije autor i zaseban diskograf koji je izradio snimku. Autor djela je osoba koja je djelo stvorila, nije dovoljno samo ga zamisliti, djelo treba i uobličiti: zapisati tekst i note ili ga otpjevati.

Prema zakonu, autori nad svojim djelima imaju imovinska i moralna prava. Imovinska prava jamče autorima zaradu od korištenje njihovih djela i autori ih mogu prenositi na druge osobe. A sva ova prava vrijede i za Š-ove nove pjesme, koje će biti uvod u novi Rap School show!

"Kvart je utjecao na moje odrastanje, kvart je svuda oko mene. Dosta vremena sam proveo na ulici s ekipom i stvarno proživio razne situacije, i nemoguće je da sve što sam vidio i prošao ne utječe na moju glazbu", objasnio nam je Karlo po završetku prošle sezone showa, a utjecaj odrastanja na kvartu, ali i ljubavnu tematiku, čut ćete i vidjeti u njegovim prvim hitovima. Gledajte ih i slušajte na JoomBoos platformama i 24sata Videoteci, a 'Rap School' prijave možete slati od danas, 1. listopada, na stranicu: rapschool.24sata.hr! 

 | Autor:

Ovaj sadržaj dio je projekta Rap School financiranog od strane EUIPO. *Ova objava odražava stajališta autora te se EUIPO ne smatra odgovornim ni za kakvu upotrebu informacija sadržanih u njoj.

Tvoja reakcija?