Prvi 396 pregleda 05. rujna 2021.

Petra Kurtela priznala: 'Nisam nimalo slična Leili'

emica elvedji/pixsell

Petra Kurtela u drugoj sezoni JoomBoosove serije 'Teini dnevnici' igra omraženu profesoricu Leilu, koja je, čim je došla u školu, počela zagorčavati život Tei i njezinim kolegama i kolegicama

U drugoj sezoni nagrađivane JoomBoosove hit serije 'Teini dnevnici' poznata glumica Petra Kurtela igra ulogu zločeste profesorice. Ili je možda ipak više luda? Svakako lik profesorice Leile, koju glumi, nije baš nimalo sličan Petri u stvarnom životu, ali joj je baš zbog toga bio veliki izazov ući u njenu psihu i učiniti je što uvjerljivijom. I uspjela je u tome. Već u prvih nekoliko epizoda Leila je utjerala strah u Teinu školu, zbunila i prestrašila sve učenike, a evo kako je Petri bilo pripremati se za ovu ulogu.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU TEINIH DNEVNIKA:

"Dok se scenarij pisao, bunila sam se i stalno tražila da se ublaži njena zloća. Trudila sam se dodati joj humanu crtu i jake razloge za njene postupke. Na kraju sam se zabavila igrajući ju. Dodali smo neki faktor ludosti koji nas je sve zabavljao", objašnjava nam Kurtela, koja nam je otkrila da će se vrlo rado vratiti i u trećoj sezoni.

"Ekipa na setu je apsolutno fenomenalna i jedva čekam da se gledamo i u trećoj sezoni", najavila je i zaključila da bi se projektima kao što je ovaj uvijek rado vratila. Na 'Teinim dnevnicima' radila je s redateljem i scenaristom, Igorom Barberićem, iskusnom snimateljskom i producentskom ekipom 24sata i JoomBoosa te mladim glumcima i glumicama u kojima vidi jako svjetlu budućnost.

 | Autor: Pixsell Pixsell

"Cijela ekipa je predivna i svi su istinski predani projektu. Što sam starija, to mi je važnije u kakvom okruženju radim. Ovdje je bila baš pozitivna energija. Puno smijeha, zabave i uživanja", govori. Iako je ovo serija pisana za tinejdžere i neke nove, mlađe generacije, Petra se, baš kao što je to i sam redatelj Barberić jednom spomenuo, slaže da dobar scenarij nije određen godinama i da se dobra teen serija može svidjeti i onima koji odavno više nisu tinejdžeri. A takav je slučaj s 'Teinim dnevnicima'.

"Ja se bližim četrdesetoj, a proživljavam emocionalni 'roller coaster' kad gledam serije poput “Sex Education”, “Atypical” ili “Never Have I Ever”. Dobar scenarij ne poznaje godine. Ili ja ne poznajem godine", dodaje Kurtela. Njezin lik Leile od samog je početka pokazao potpuno drugačije lice od lica dosadašnjeg profesora Buljubašića. Tei, inače odličnoj učenici, podijelila je već hrpu jedinica, ucijenila je nju i njezinu neprijateljicu, Ivonu, da se pridruže dramskoj grupi, a kakve nam sve šokove, preokrete i iznenađenja Leila tek sprema u nadolazećim epizodama nove sezone? Petra nam je otkrila da će biti zaista svega.

 | Autor:

"Ufff, mogu vam samo reći da jedva čekam da vidite što će se sve još događati", dodala je za kraj.

Dosad je na JoomBoos YouTube kanalu i na 24sata Oriđiđi Videoteci objavljeno pet epizoda 'Teinih dnevnika' i ondje ih sve možete pogledati, a nove, nadolazeće epizode serije možete i dalje pratiti svakog četvrtka od 12:00 sati na svim JoomBoos kanalima.

 | Autor:

Tvoja reakcija?