Ovaj talijanski klasik su zapravo pogače od beskvasnog tijesta, nalik tortiljama, koji vole baš sve generacije
Punjenja mogu biti po želji, slatka ili slana, a mi vam danas donosimo recept za slanu verziju - nama omiljenu!
Sastojci:
- 500 g brašna
- 250 ml vode
- 5 g praška za vodu
- 100 g svinjske masti
- 12 g soli
PUNJENJE:
- Sir po želji (mozzarella ili burrata)
- Rikola
- Suhomesnati naresci
Priprema:
Sve sastojke stavite u veliku posudu, miješajte ih dok se sastojci ne sjedine.
Tijesto potom prebacite na površinu i mijesite ga najmanje 10-15 minuta, sve dok tijesto ne postane glatko. Tijesto podijelite na šest kuglica težine oko 150 g, pokrijte ih prozirnom folijom i ostavite da odmaraju najmanje 30-40 minuta.
Nakon odmora, svaku kuglicu razvaljajte u krug promjera 30 cm. Zagrijte tavu ravnog dna. Razvaljano tijesto prebaci na tavu.
Piadinu pecite po dvije minute sa svake strane. Kada je gotova, prebacite ju na čisti tanjur, prekrijt ju čistom krpom i nastavite isti postupak s preostalim tijestom.
Tople piadine napunite kvalitetnom šunkom, sirom i rikulom.
Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.