Ovo ukusno jelo idealno je za raskošan ručak vikendom jer ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke
Sastojci:
- 500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa...)
- 2 glavice luka
- 3 mrkve
- 1 manji korijen celera
- 2 žlice pelata
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- 3 žlice kiselog vrhnja
- temeljac - pileći ili povrtni
- listići peršina, svježi, nasjeckani
- ulje
- sol, papar
Priprema:
Piletinu najprije posoli i popapri.
Na tavi zagrij ulje pa na svih strana zapeci meso. Izvadi ga iz tave i na isto ulje dodaj sitno sjeckani luk. Pirjaj dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodaj naribanu mrkvu i celer. Još kratko pirjaj pa dodaj temeljca toliko da prekrije povrće.
Začini crvenom paprikom, dodaj soli i papra prema ukusu, a zatim dodaj i pelate. Dobro pomiješaj pa dodaj meso i pusti da se kuha oko sat vremena.
U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodaj još da na kraju dobiješ bogat umak.
Pred kraj kuhanja iz tave izvadi meso i dio temeljca pa ga pomiješaj s kiselim vrhnjem. Preostalo povrće u tavi usitni štapnim mikserom i dodaj mješavinu s kiselim vrhnjem.
Dobro promiješaj, vrati meso, pospi svježim peršinom i posluži toplo.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.