Prvi 7261 pregleda 22. rujna 2023.

Pileći paprikaš - ručak koji će vas odmah vratiti u djetinjstvo

Canva

Ovo ukusno jelo idealno je za raskošan ručak vikendom jer ne traži previše pripreme, dugo se krčka i koristi jednostavne sastojke

Sastojci:

  • 500 g piletine (batci, zabatci, veći komadi prsa...)
  • 2 glavice luka
  • 3 mrkve
  • 1 manji korijen celera
  • 2 žlice pelata
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • temeljac - pileći ili povrtni
  • listići peršina, svježi, nasjeckani
  • ulje
  • sol, papar

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

Piletinu najprije posoli i popapri.

Na tavi zagrij ulje pa na svih strana zapeci meso. Izvadi ga iz tave i na isto ulje dodaj sitno sjeckani luk. Pirjaj dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodaj naribanu mrkvu i celer. Još kratko pirjaj pa dodaj temeljca toliko da prekrije povrće.

Začini crvenom paprikom, dodaj soli i papra prema ukusu, a zatim dodaj i pelate. Dobro pomiješaj pa dodaj meso i pusti da se kuha oko sat vremena.

U slučaju da temeljac ispari, svakako ga dodaj još da na kraju dobiješ bogat umak.

Pred kraj kuhanja iz tave izvadi meso i dio temeljca pa ga pomiješaj s kiselim vrhnjem. Preostalo povrće u tavi usitni štapnim mikserom i dodaj mješavinu s kiselim vrhnjem.

Dobro promiješaj, vrati meso, pospi svježim peršinom i posluži toplo.

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°