Malo tko bi odbio pojesti ukusnu i sočnu pitu zeljanicu. Razveselite svoje ukućane i pripremite savršenu pitu po receptu naših baka.
Sastojci:
- 500 g tankih gotovih kora s jajima za savijače
Sastojci za nadjev:
- 600 g svježeg kravljeg sira
- 4 jaja
- 200 g kajmaka
- 200 ml mlijeka
- 200 ml kiselog vrhnja
- 250 g špinata
- 1 žličica soli
- crni mljeveni papar
Priprema:
- Za nadjev jaja dobro razmutite, dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, ocijeđeni propasirani sir, kajmak, blanširan, ocijeđen i nasjeckan špinat, sol i papar. Sve dobro promiješajte.
- Lim (vel. 35×22 cm) premažite dijelom maslaca, stavite jedan list tijesta, poškropite ga dijelom rastopljenog maslaca, složite sljedeći list tijesta i premažite dijelom pripremljenog nadjeva.
- Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite tijesto i nadjev.
- Na kraju stavite preostala dva lista tijesta, poškropite preostalim maslacem, pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.
- Pitu narežite na veće kocke i toplu poslužite, po želji uz jogurt.
Originalni recept pronađite na Coolinarika.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.