Prvi 12047 pregleda 26. kolovoza 2023.

Pita zeljanica - recept 'za prste polizati'!

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Malo tko bi odbio pojesti ukusnu i sočnu pitu zeljanicu. Razveselite svoje ukućane i pripremite savršenu pitu po receptu naših baka.

Sastojci:

  • 500 g tankih gotovih kora s jajima za savijače

Sastojci za nadjev:

  • 600 g svježeg kravljeg sira
  • 4 jaja
  • 200 g kajmaka
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 250 g špinata
  • 1 žličica soli
  • crni mljeveni papar

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

  1. Za nadjev jaja dobro razmutite, dodajte mlijeko, kiselo vrhnje, ocijeđeni propasirani sir, kajmak, blanširan, ocijeđen i nasjeckan špinat, sol i papar. Sve dobro promiješajte.
  2. Lim (vel. 35×22 cm) premažite dijelom maslaca, stavite jedan list tijesta, poškropite ga dijelom rastopljenog maslaca, složite sljedeći list tijesta i premažite dijelom pripremljenog nadjeva.
  3. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite tijesto i nadjev.
  4. Na kraju stavite preostala dva lista tijesta, poškropite preostalim maslacem, pa stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta.
  5. Pitu narežite na veće kocke i toplu poslužite, po želji uz jogurt.

Originalni recept pronađite na Coolinarika.

 

 

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!

 | Autor: RTL RTL

Tvoja reakcija?