Prvi 2021 pregleda 25. ožujka 2018.

Pizza time: Zašto ju zovemo baš margarita?

https://www.instagram.com/ioemargherita

Jesi li ikada naručio pizzu margaritu i nije ti bilo jasno zašto se tako zove?

Pizza margarita radi se od rajčice, mozzarelle, bosiljka i maslinovog ulja i izgleda ovako:

 

Glavno pitanje je zašto baš margarita?!

Legenda kaže da je to sve zbog Margarite od Savoya. Kraljica je bila u posjetu Napulju sa svojim mužem kraljem Umbertom I. 1889. godine. Tada su se Sjeverna i Južna Italija trebale sjediniti, a južni dio Italije trebao je moralnu podršku nakon gubitka neovisnosti. 

Tada je bio red da kraljica Margarita i njen apetit odigraju glavnu ulogu

Kraljici je bilo dosta francuske hrane koju su joj servirali za svaki obrok i tražila je poznatog napuljskog pizza majstora Raffaelea Esposita iz pizzerije Brandi da joj napravi pizzu. 

Navodno je najviše voljela pizzu s mozzarellom, bosiljkom i maslinovim uljem, a te boje baš predstavljaju talijansku zastavu. Esposito je dao ime pizzi po kraljici Margariti i sve ostalo je povijest. 

 

Postoji još jedna teorija koja se temelji na značenju riječi margarita. Riječ margarita znači ivančica na talijanskom, pa neki govore da je pizza dobila ime po tome što mozzarella na pizzi izgleda kao cvijet kada je poslagana u krug

Bez obzira na to kako je dobila ime, slasna je i sigurno ju sada želiš maznuti!

Vatrenim znakovima bude dosadno, a vodeni fantaziraju

A kako bismo vam pokazali koliko smo zahvalni našim JoomBoos vojnicima, u nedjelju u 11 sati na JoomBoosovom YouTube kanalu pripremili smo vam pravu poslasticu. Sve ono što niste znali o JoomBoosu i o omiljenim youtuberima moći ćete pogledati u najbrutalnijem dokumentarcu ikada koji je napravio legendarni Robert Knjaz.
 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • leoni98

    Ja i dalje ne razumijem opsjednutost pizzama, onak tijesto sa sunkom sirom i gljivama - u cem je caka da je to tak fino?? 😂😂