Prvi 353 pregleda 04. veljače 2021.

Polkaholiki u novoj pjesmi spojili valcer i polku!

neo visuals

Polkaholiki, dečki koji rasturaju na harmonici, imaju novu autorsku stvar. Nakon 'Sobice' i 'Reci, reci' te obrada Grdovića, Graše i Rozge, dečki su snimili polka-valcer baladu 'Bela roža' koju možete čuti na JoomBoosu

Mladi Slovenci Žiga, Matic, Gašper i Rene su u novoj pjesmi spojili polku i valcer, jer su htjeli pokazati da se ipak ne žele skroz ograničavati tematski, a 'Belom rožom' slave i svoju prvu godinu na sceni. Senzacija su postali prije godinu dana nakon što su na JoomBoosu objavili covere pjesama 'Ne pijem, ne pušim', 'Dalmatinac' i 'Dani i godine', a dosad su na YouTubeu skupili više od deset milijuna pregleda.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Mi smo ovisni o polki, ali smo ovoga puta odlučili malo eksperimentirati. Ovo s valcerom nam se učinilo kao fora ideja za našu prvu godišnjicu, a priča o pjesmi 'Bela roža' ide dalje i u ožujku. Tada, na mjesec posvećen ženama, spremamo nastavak i nešto totalno neočekivano i romantično", govore dečki.

 | Autor: neo visuals neo visuals

Spot za pjesmu su snimili na idiličnom ranču u Sloveniji, a priznali su nam i kome je ovoga puta bilo najteže na snimanju.

"Naš Gašper, basist benda, na ovom je snimanju imao najveći izazov. Osim što je morao svirati i pjevati, za spot je usput jahao na konju i plesao u romantičnom okruženju. Dobro se snašao, a spot na kraju izgleda kao prava ljubavna filmska priča, ususret Valentinovu", objašnjavaju.

 | Autor: neo visuals neo visuals

 Mnogi su se, kad su tek krenuli, čudili što su odabrali baš polku kao smjer u kojem se žele razvijati. A oni su odabrali polku baš zato što su je htjeli približiti mladima i pokazati da ona nije staromodna, već jako zabavna.

"Neki naši vršnjaci niti ne znaju što je polka. Uglavnom je uspoređuju s glazbom za starije, što nikako nije istina. Polka je odlična glazba za zabave i to želimo dokazati svojim pjesmama. Dugo smo razmišljali u kojem ćemo glazbenom smjeru krenuti, a ono što smo htjeli jest izdvojiti se od drugih. Probali smo snimiti polka komad na moderan način i zvučalo je ludo dobro. Polka je odlična glazba za zabave, vole je ljudi na Balkanu, ali i u inozemstvu, i mi to svojim pjesmama pokušavam dokazati i pomoći mladima da je zavole", govore.

 | Autor: neo visuals neo visuals

Nakon moderne polke, sad su je spojili s klasičnim valcerom, a u budućnosti nas čekaju još svakakve lude polka kombinacije od njih, priznaju.

"Već u ožujku snimamo nastavak pjesme 'Bela roža', a on će biti još romantičniji nego prvi dio."

Pjesmu 'Bela roža' možete poslušati i spot pogledati samo na JoomBoos YouTube kanalu.

Tvoja reakcija?