Ako obožavate jesti krumpir pripremljen na sve moguće načine, ali vam ipak nedostaje inspiracije za nešto novo, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za pomfrit na grčki način koji vam može poslužiti i kao potpuni obrok
Sastojci:
- 4 krumpira srednje veličine
- Maslinovo ulje
- Origano
- Sol i papar
- Sok od limuna
- 100 g feta sira
- 1 luk srednje veličine
- 1 rajčica srednje veličine
- Svježi peršin
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva pa za to vrijeme ogulite krumpire i narežite ih kao za pomfrit pa ih, na desetak minuta, ostavite u posudi tople vode kako bi pustili dio škroba. Izvadite krumpir iz vode i rasporedite ga na krpu kako bi se osušio.
Zatim, krumpir premjestite u jednu posudu, polijte maslinovim uljem te dodajte izdašnu količinu origana, papra i sol po ukusu. Pomiješajte da se sve dobro sjedini pa rasporedite na tepsiju koju ste prethodno prekrili papirom za pečenje i, kako piše Her, pecite 25 minuta. Nakon 25 minuta, okrenite krumpire i pecite još 15 do 20 minuta, odnosno, dok ne postanu hrskavi.
Dok se krumpir peče, nasjeckajte luk, rajčicu i peršin te izmrvite feta sir. Kada je krumpir pečen, po njemu iscijedite sok od limuna, dodajte sve druge sastojke, pomiješajte i poslužite.
Uživajte u ovom zanimljivom jelu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.