Prvi 2388 pregleda 03. svibnja 2023.

Pomrčina Mjeseca u svibnju - evo što će se događati!

canva

Ovogodišnja svibanjska pomrčina Mjeseca sa sobom donosi poticaj za suočavanje s nama samima, našim strahovima i osjećajima koje smo do sada držali u sebi. Ovo je idealno vrijeme da se zamislite nad svojim željama te riješite probleme i strahove koje ste do sada potiskivali

Za bika, zemljanog znaka zodijaka kojim vlada Venera, ovo je vrijeme uživanja u ekskluzivnijim stvarima, čak i onima koje iziskuju veću svotu novca. Bikovima su udobnost i zadovoljstvo trenutno glavni prioritet, stoga se manje brinu oko iznenadnih događaja. Prema retrogradnom Merkuru, stvari se trenutno možda događaju sporije od očekivanog, ali to vam omogućuje da odvojite vrijeme za uživanje u vrijednosima i udobnosti koje imate.

Pomrčina Mjeseca koja se približava od bikova će tražiti da procijene emocionalni teret koji ih je sprječavao da postignu potpuno zadovoljstvo. Iako se trenutno možda ne želite suočiti s promjenama, pomrčina Mjeseca u svibnju ove godine će vas potaknuti da se oslobodite osjećaja straha i oskudice.

 | Autor: Canva Canva

Smatra se da svibanjska pomrčina, koja se još naziva i 'cvjetni Mjesec', utječe na rasvjetljavanje dubokih, intenzivnijih emocija koje su do sad bile skrivene. S obzirom da je Mjesec u nepovoljnom položaju u Škorpionu, postoji mogućnost za ranjivost te izazov sa prepoznavanjem vlastitih želja i potreba. Škorpion je znak zodijaka koji je uvijek na oprezu, a to ga može dovesti do sprječavanja potpunog prepuštanja.

Što je pomrčina Mjeseca?

Do pomrčine Mjeseca dolazi kad se Sunce, Zemlja i Mjesec nalaze u istoj ravnini. Tijekom pomrčine Zemlja prolazi između Mjeseca i Sunca, uzrokujući bacanje sjene preko mjesečeve površine. To je vrijeme velikih otkrića, a ova svibanjska pomrčina ukazuje na velike emocionalne spoznaje. Ovo je vrijeme kada vaši strahovi i brige, za koje niste ni znali da ih imate, mogu izaći na vidjelo, a potom ćete ih napokon i riješiti.

Što je 'cvjetni Mjesec'?

'Cvjetni Mjesec' je naziv za svibanjski puni Mjesec. Razlika između ovogodišnje lunacije i ostalih je ta što je u isto vrijeme i pomrčina Mjeseca. Svibanjski puni Mjesec je dobio nadimak 'cvjetni' zbog toga što na većini Zemlje tijekom ovog mjeseca niče cvijeće, zbog čega se svibanj naziva i 'mjesecom cvijeća'.

 | Autor: Canva Canva

Kada će se dogoditi pomrčina Mjeseca u svibnju 2023.?

U petak, 5. svibnja, u 13.34 sati puna lunarna pomrčina cvjetnog Mjeseca dosegnut će svoj vrhunac u znaku Škorpiona, ističući pritom važne emocionalne spoznaje za svaki horoskopski znak. Od vas se očekuje da sagledate stvari nad kojima ste imali pretjeranu kontrolu te da iskusite dubinu intimnosti i emocija bez suzdržavanja. Ne bojte se ranjivosti. Jednom kada si dopustite da se u potpunosti otvorite, moći ćete u cijelosti uživati u životu i onome što vam pruža. 

Kako prenosi Elite Daily, Kuća kojom vlada Škorpion u vašoj natalnoj karti mjesto je koje će vas potaknuti da se oslobodite starih briga, a kuća kojom vlada Bik mjesto je gdje ste pozvani da se razvijate. Dopustite si da uživate u udobnosti i zadovoljstvu koje imate i koje vam život nudi. Prepustite se stvarima i uživajte u njima bez osjećaja da ste to morali nečim zaslužiti.

 

Tvoja reakcija?