Prvi 529 pregleda 08. lipnja 2020.

Posebni uvjeti: Piše se test iz hrvatskog jezika na A razini

Pixsell

Danas se piše test iz hrvatskog jezika na A razini, sutra pišu svi koji su prijavili test na B razini, a zatim se 10. i 11. lipnja pišu eseji.

Pisanjem testa iz hrvatskoga jezika na A razini počinje ovogodišnja Državna matura, koja se održava u posebnim uvjetima zbog pandemije korona virusa.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Na ulazima u učionice nastavnike i maturante čekaju dezinficijensi, a klupe su u učionicama razdvojene kako učenici ne bi bili u bliskom kontaktu. Za polaganje mature prijavljeno je više od 32.000 pristupnika koje će nadzirati oko sedam tisuća nastavnika, javlja 24sata.

Prvo test, zatim esej - u posebnim uvjetima 

 | Autor: Pixsell Pixsell

Danas počinje prvi blok ovogodišnje državne mature, trajat će do 24. lipnja i tijekom ovog perioda maturanti pišu obavezne predmete. Od 25. lipnja do 3. srpnja pišu se izborni predmeti.

Maturanti su upravo, od 9:00 sati, krenuli pisati test iz hrvatskog jezika, a za dva dana pisat će esej. Prvo A razina, zatim B razina (na A na A razini maturanti će pisati 10. lipnja, a na B razini 12. lipnja).

 | Autor: Pixsell Pixsell

Nakon hrvatskog jezika slijede testovi iz mađarskog, češkog, srpskog i talijanskog jezika, a onda i svih ostalih predmeta. Sve detalje o današnjem, ali i svim ostalim testovima državne mature, možete pratiti na portalu 24sata.

 

Prijavi se na show 'Vrijeme da zablistaš' i postani nova glazbena zvijezda!

 | Autor:

Tvoja reakcija?