Prvi 1352 pregleda 21. prosinca 2017.

Postoje li mali zeleni: 4 misterija koja nikad nisu objašnjena

screenshot

SAD godinama skriva kako vanzemaljci zapravo postoje...

Sjedinjene Američke Države godišnje izdvoje 22 milijuna američkih dolara koja su namijenjena za vanzemaljce, odnosno za program za naprednu identifikaciju zračnih prijetnji.

Tajni program navodno postoji već deset godina, a istražuje kretanje malih zelenih i njihovih letjelica - NLO-a. Ipak, Amerikanci nikada nisu priznali da program postoji, već to čuvaju kao zmija noge i drže pod oznakom državne tajne. 

- Uvjeren sam da vanzemaljci postoje i da su već nekoliko puta posjetili Zemlju - rekao je Robert Bigalow, voditelj projekta.

Padovi u Roswellu, Novom Meksiku i treperi svjetla nad New Jerseyem desetljećima šokiraju ljude diljem svijeta, a sve te "misterije" je američka vlada najčešće proglašavala lažnima i uvjeravala ljude da su vidjeli solarne baklje, komete, balone za prikupljanje podataka za vremensku prognozu i sl.  

No postoje li vanzemaljci doista?

Nedavna istraga New York Timesa otkrila je kako je Pentagon godinama davao velike novce kako bi odgovorio na to pitanje.

Jedan od najintrigantnijih vizura NLO-a, snimili su i dvije borbena aviona F/A-18F 2004. godine koje su susrele tajanstveni leteći objekt blizu San Diega. Navodno se objekt bio okružen blještavim svjetlom, a bio je okružen s cijelom flotom takvih letjelica, rekao je jedan od pilota.

via GIPHY

U Francuskoj je jedan takav susret policiji prijavio i poljoprivrednik. Nakon što mu je čudna letjelica prozujala iznad glave, farmet je nazvao policiju koja je odmh uzela uzorke tla i biljaka koje je navodno zgnječila letjelica. Analiza je pokazala da su u uzrocima znanstvenici pronašli cink i fosfate i neke nepravilnosti u samim biljkama, ali skeptici tvrde da su to mogle napraviti i gume od običnog auta.

Čudna viđenja najviše viđaju astronauti, piloti i vojnici, a Nacionalni centar za izvještavanje o NLO-u prijavio i jedno takvo promatranje u 2013. godini kada je kasno navečer jedan bivši pilot i astronaut gledao nebo sa svojom obitelji u Teksasu i primijetio narančaste sjajne vatrene kugle.

"Kad sam pogledao nebo, vidio sam prilično veliku, narančastu, sjajnu kuglu koja se brzo prebacila iznad glave", rekao je. Cijeli događaj pokušao je snimiti mobitelom, ali snimka je premračna pa se gotovo ništa ne vidi.

Još jedan bliski susret s čudnim svjetlima imao je pilot putničkog zrakoplova koji je letio od L.A. do Oregona. Iznad planine Shasta ugledao je svjetla koja su bila svjetlija od zvijezda.

via GIPHY

- Bila su jedno kraj drugoga i izgledale su poput zvijezda samo su bila blještavija. Zatim se jedno ugasilo i deset sekundi kasnije drugo. Letjeli smo kroz vedro nebo na kojem nije bio niti jedan oblak. Ta svjetla koja smo vidjeli, samo su stajali tamo. Nisu se micali niti treperili - kazao je pilot.

Međutim, američka baza podataka GEPAN tvrdi kako je samo sedam posto prijavljenih viđenja zbilja misteriozno. Ostali se mogu jednostavno objasniti.

Američko ratno zrakoplovstvo istražuje ovakva događanja već dugi niz godina, a svoj projekt nazvali su Plava knjiga gdje je prijavljeno više od 12.000 čudnih viđenja od 1040-ih do 1969. kad je projekt ukinut.

 

 

Misliš li ti da vanzemaljci postoje? Glasaj i daj nam do znanja.

 

 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!
MEGA POKLON: Uz novi JoomBoos magazin dobivaš na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!
 | Autor: Slavko Midžor/Pixsell Slavko Midžor/Pixsell
Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

 

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Avatar Melliii

    Melliii

    Postojeeee, nitko se ne sjeca X files serije? Vlada sve skriva
  • Avatar Sara_koja_hara

    Sara_koja_hara

    Znam da postoje, druzim se s njima