Prvi 591 pregleda 16. svibnja 2020.

Stil Davida Bowieja inspiriran je morskim puževima?

Yui Mok/Press Association/PIXSELL

U moru neobičnih Instagram računa, pojavio se i jedan koji fotografijama želi dokazati kako se modni izričaj i stil Davida Bowieja može usporediti s različitim vrstama morskih puževa.

Bowiebranchia je Instagram račun koji uspoređuje slike pojedinih vrsta morskih puževa s Davidom Bowiejem, odnosno njegovim modnim kombinacijama s nastupa i snimanja, piše BoredPanda.

Možda bi vam na prvu ovakav profil mogao zvučati potpuno suludo no čim pogledate nekoliko fotografija, shvatit će te da cijela priča stvarno ima smisla.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Billowy pink. . . #nudibranch #bowie #davidbowie #seaslugs

Objavu dijeli @ bowiebranchia

Iza ovog neobičnog profila stoji Tracy Dendy, američka dizajnerica UX-a sa sjedištem u New Yorku. Sve počelo kada je krenula koristiti slike morskih puževa prilikom planiranja novih dizajnerskih projekata.

"Imala sam suradnika po imenu Curt koji je pogledao slike mojih puževa koje sam prikupila te je spomenuo da ga podsjećaju na neke stare fotografije Davida Bowieja", rekla je Tracy za portal Bored Panda.

"Tada sam počela malo istraživati sličnosti i nisam mogla prestati pronalaziti mnogo podudarnosti između Bowiejevih odijela i morskih puževa. Bilo mi je sve to previše zanimljivo tako da sam započela sakupljati slike u jednu galeriju i u konačnici kreirala Instagram račun na tu temu."

Profil je stekao popularnost kada je akvarij Monterey Bay podijelio jedan moj post i tada je cijela stvar postala viralna.

Prema VOGUE-u, Bowie je svoj stil mijenjao dramatičnije od bilo kojeg drugog glazbenika u povijesti. Njegove transformacije čak su potaknule seizmičke kulturne pomake, transformirajući definiciju onoga što znači biti rock zvijezda. Za Bowieja odjeća je bila način samoizražavanja, snažno sredstvo u komuniciranju individualnosti u njenom krajnjem, blistavom i kreativnom obliku.

via GIPHY

 

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!
 | Autor:

Tvoja reakcija?